bugün

dincilerin market açma sevgisi

mücadele suresi 12nci ayet sebebi ile olan olaydır,

http://www.diyanet.gov.tr...2&I3.x=11&I3.y=13

Mücâdele - 12 -

Ey iman edenler! Peygamber ile başbaşa konuşacağınız zaman, başbaşa konuşmanızdan önce bir sadaka verin. Bu, sizin için daha hayırlı ve daha temizdir. Şâyet (sadaka verecek bir şey) bulamazsanız, bilin ki Allah çok bağışlayandır, çok merhamet edendir.

bir peygamber, teorik olarak tanrısına diğer inananlardan daha yakın olan kişi, doğal olarak diğer inananların hepsinin birşeyleri sormak isteyecekleri kişi, neden danışmanlık ücreti alsın? omnipotent bir tanrı neden "tüm alemleri onun için yarattığı sevgili peygamberi" için 3-5 para kovalasın ve bunu kendi inananlarına aktarsın. yapın desin.

zaten inananlar yani o zaman ki müslümanlar da bu işe akıl sır erdirememiş olacaklar ki bu ayetle birlikte muhammedin yanına yanaşmamışlar bişey sormamışlardır.

bunun üzerine Mücâdele - 13 - gelir.

Başbaşa konuşmanızdan önce sadakalar vermekten çekindiniz mi? Bunu yapmadığınıza ve Allah da, sizi affettiğine göre artık namazı kılın, zekatı verin, Allah’a ve Resülüne itaat edin. Allah bütün yaptıklarınızdan hakkıyla haberdardır.

tamam hadi kalsın anlamında.

işte ilk verdiğim ayetten dolayı market açmaya çalışıyor olabilir müslümanlar ısrarla. ticarette bir ibadettir. ve ibadette bir ticarettir. adında fethullah geçiyorsa biraz da ağlayabiliyorsan zamanla pensylvanialarda çiftliğin bile olur bu dinde.