bugün

reklamlardaki korkunç ses

bir kaç yıldır, çok sayıda reklama musallat olmuş berbat bir kadın sesidir.

sesinin özellikle son bölümüne sözde bir takım edalar yüklemektedir ama rezalet tonlamalar ve kitsch bir vurguyla biten reklam cümleleri aslında tanık olanları o reklamdan iğrendirmektedir. oysa o reklam tam tersini arzulamaktadır. demek ki biz şikayetleneceğiz, reklam prodüksiyonu yapan kişi, o sesi önermeyecek; o sesi duyan müşteri temsilcisi, kabul etmeyecek; filmin son halini izleyen müşteri, filmi çekinmeden geri gönderecek... böylece o feci sesin kötü tınısı kulaklarımızdan yavaş yavaş silinebilecek. üstelik hangi reklama baksan o ses yine karşında! kâbus gibi bir durum yani.

hangi reklamlarda mı var? benim yakaladıklarım aşağıdadır; gören duyan buralara yazsın ki belki birilerinin kulağına gider de kurtuluruz o berbat vurgulardan, o iğrenç tonlamalardan:

- korkunç ses kimi kez tv programı tanıtırken yakalanabiliyor:

"melekler korusun, cumartesi akşamı show tv'de!"

- korkunç sesin son görüldüğü yer bioder reklamıdır. gördüğünüz yerde zaplayın, yoksa zıplarsınız!

- çocuk kanallarına da bulaşan sestir o; digitürk'teki disney channel'da, kanalın kendi reklamını yaparken farkedildi;

- yudum zeytinyağlarının reklamında görülmüştür: "uçuran yağ yudumdan, yeni hafif mısır yağı" diyen iğrenç seslendirmesiyle...

- cnbc e'deki şimdi reklamlar sesi. aman tanrım bu kadından kurtuluş yok!

duyanların, bilenlerin, reklamlarda denk gelenlerin kayıt altına almasında yarar olan sestir. belki böylelikle kendisinden tez zamanda kurtulma şansı bulunabilir.