bugün

supernatural

yer yer spoiler içerir!

ikinci sezon gibi, iki bölümlük bir finelle geleceği belli oldu. fakat ikinci sezonun son iki bölümünün ismi;

All Hell Breaks Loose: Part 1
All Hell Breaks Loose: Part 2 idi.

ve gayet de mutluyduk sezon sonunda. dördüncü sezonun son iki bölümünün isimleri ise;

When the Levee Break*
Lucifer Rising*

4x20'yi izleyenlerin açıkça anlayacağı üzere; sam göz göre göre gidiyor.. eğer ki yapımcılarımız ikinci sezon gibi temiz bir kapanış yaparlarsa, dizinin komple bitmesi muhtemeldir.. ama eğer ki tahmin edilen son ile sezon kapanırsa; aha bak na buraya yazıyorum; beşinci sezon dünya tarihinin herhalde en güzel insan emeği olur.

4x20'nin son anlarında castiel'in dean'e verdiği ayardan da şunu anlıyoruz ki; kaç sezondur süregelen ve bir winchester geleneği olan "değerli bir şey karşılığında şeytanla anlaşma" tarzı bir olayı castiel ve dean arasında göremeyeceğiz. yani sam ile işler kötüye gittiğinde dean'ın arkasında castiel olmayacak.. e bu saatten sonra da lilith'e gidecek hali de yok... yani son iki bölümde çokça koşturan bir dean izleyeceğiz gibi..

yine son iki bölümde anna* veya ruby* kızlarımızdan bir sürpriz de görebiliriz.. özellikle de ruby için dönen dedikodular hayli fazla.. bob kişisi de kendi çapında kardeşlere elinden geldiğince yardım etmeye çalışacaktır. dizinin devamı halinde, şahsi görüşüm; bob'dan artık kurtulmalılar.. zaten şu an için 7-8 bölümde bir çıkıp kardeşleri kurtarmaktan başka bir vazifesi yok.. saygı duyuyoruz ve kendisinin hastasıyız ama eğer devam edecekse gelecek sezon için, karakter çeşitliliği açısından böyle bir şey lazım gibi duruyor.. ki zaten tahmin edilen sonla biterse önümüzdeki sezon dean'e yardım etmesi gerekecek çokça avcı olmalı.. yani bob dayımız ya artık aktif takılsın,* ya da yeni avcılar görelim artık.

pek bi saçmalamış da olabilirm. neden bu kadar yazdım, onu da bilmiyorum.. sonuç itibariyle; sezonu nasıl sonlandırırlarsa sonlandırsınlar, diziyi bitirmesinler.. bundan seneler sonra, çoluk-çocuk, torun-torbalak izlerken de diyeyim ki; "ulan bu gençliğimin dizisiydi!"

evet! burdan yetkililere sesleniyorum... gözünüzün yağını yiyim bitirmeyin diziyi. şu yaşta adam bakın ne hale geldi, etmeyin lan..

sapıttım lan dur dur...

aaa unutmadan arada; başka bir benzerlik de;

4x01 lazarus rising*
4x22 lucifer rising.
**