bugün

dindar görünüp her boku yiyen insan türü

coguna uyan bir tanimdir, gazeteler teravih namazindan ciktiktan sonra cikan bir tartismadan dolayi biraz önce beraber namaz kilidigi sahislardan birkacini bicaklayarak öldüren sahislarin haberleriyle doludur. ya da bilindigi üzre oruc tutmuyor diye bir sürü insan öldürülmüstür türkiye´de. bu "insanlari sablonlarla ölcme" olayi din de mevcut degildir. kuran´da "oruc tutmayani öldürünüz" diye bir ayet yoktur. ama yaparlar.

ne demisler "herkesin günahi kendinedir" islam´da günah sayilan seylerin hepsi, ya sagliga, ya sosyal yasama zararli seylerdir. yani sonucta "günah isleyen" hakikaten de kuran´a göre mutlaka kendine zarar veriyordur. bu da aslinda cok enterasan birseydir. domuz etinin bile yenmesinin bir sürü sakincasi vardir, o etin icindeki bir madde diger etlerde olmaz (mesela kediler domuz eti yerlerse ölürler, o su an adini hatirlayamadigim madde kedilerde ölümcül bir etki yapmaktadir.)

neyse konuyu dagitmayalim. sonucta günah denilen bütün hersey, ya ruha ya topluma ya vücuda mutlaka zararlidir. isleyen aslinda kendine,toplumuna kötülük yapmaktadir (allah´in bundan bir zarar görmeyecegi aciktir).

zina´ya örnek - dna testi olayi ciktigindan beri tv´lerde (ben almanya´dayim) habire herkes birbirine babalik testi yaptirmaktadir. bunlardan en carpici örneklerden biri, üc kadin cikardilar tv´ye. ücü de 30-40 yaslarinda güzel güzel kadinlar. babalari da orada, analari ölmüs, babalari ölen analarinin cok s.k.sken bir kadin oldugunu, kendisini devamli aldattigini cocuklarina aciklamak icin cagirmis cocuklarina (bu isi neden evde yapmamissa) onlar da hazir gelmisken bir de babalik testi yaptiralim demisler, testin sonucunu da moderatör tv´de acikliyor, isiklar karariyor, teker teker hepsine acikliyor. inanir misiniz, "baba" dedikleri adam 3´ününde babasi cikmiyor!!! bir aglamalar, bir zirlamalar ondan sonra....valla yüregim sizlamisti. iste zina´ya carpici bir örnek. insan kendini ne kötü hisseder degil mi?

not...konu gene dagildi.