muhsin yazıcıoğlu

lekesi bir varsayımdan ibaret rahmetli genel başkan. öyle ki, sağdan da soldan da aynı derece adam asalım da dengeyi kuralım zihniyetli 12 eylül döneminde 5.5 yıl hücrede olmak üzere 7.5 yıl mamak'ta kaldı.

ceza almadı, hüküm giymedi.

bu sol propaganda bir gariptir. ülkücü müsünüz faşistsiniz. ben mesela maraş katliamında henüz doğmamış olsam bile, ölümümden sonra "elinde maraşın kanı vardı" derler. desinler çok mühim değil de, şu ahkam kesenleri çarmıha gerip elektriği verseler vücutlarına, günde üç posta dayak atıp tırnaklarını sökseler, kaçı "evet ben de suçluyum" demezdi?

muhsin bey, çarmıha gerildi, elektrik yedi, dayak yedi, soğuk hücreyi gördü, tırnakları söküldü, yüzü parçalandı... 12 eylül yönetiminde hüküm giymedi.

işkence ve hapis hayatı yanına kâr kaldı. bir de ardından havlayan bir kaç itin iniltisi...

üstelik geçmişine her zaman sahip çıktı. inkar etmedi, uzak durmadı. yaptığı mücadelenin farkındaydı ve pişman olmadı. çatlı'nın cenazesine de, ölüm yıldönümünde yapılan anmaya da katıldı. başbuğ'u son yolculuğuna uğurlamayı ihmal etmedi. cezaevinde kalan arkadaşları ve yakınlarını asla unutmadı.

o vefalıydı. platonik aşkı da vefakar çıktı.

evet, ben yine onun partisine oy vermedim. bizi birleştiren şey partisi değil, gönlü idi.

rahmetli genel başkan'ın yüzüne de kendisine oy vermediğimi söylemiştim. inşallah bir gün o da olur gibi bir temennide bulunmuştu.

Reis, arkandan ikiyüzlülük yapacak değilim. Yine vermedim sana oy, ama seni o dağlardan daha çok sevdik biz. sen bizim her daim delikanlı heyecanımız olacaksın.