bugün

yarattıktan 5499998600 yıl sonra kitap göndermek

insanlık tarihi 2-3 milyon yıllıktır. Zaten ilk insanlara kitap gönderilecek hali yoktu. Okuma-yazmayı daha bilmiyorlardı. Mağaralarda yaşayan, tarım yapamayan, yerleşik hayata geçmemiş, ateşi kullanamayan, soyut düşünebilme yeteneği gelişmemiş, ilkel bir şekilde iletişim kuran bir canlıya kitap gönderilmesi zaten saçma olur. Dünya kadar kazı alanı ve mağara var, insanlığın bu ilk hallerini kanıtlayan. Aklını kullananlar için bilim dünya kadar kanıt ortaya koyuyor, fakat onlar gözleri var görmezler, kulakları var duymazlar!(Bu terminolojiyi bir de ben kullanayım dedim, hoş oluyormuş:), fakat pek de yerinde kavramlar değil!) Yeter ki, objektif düşünülebilsin, sorgulama yapılabilsin!!!!

Bu arada aklıma Adem geldi. Onların çocukları Habil ve Kabil miydi? Bunlar neredeyse, M.S. 500'lü yılların teknolojisine sahipti, değil mi? Peki tarımcılığa geçmemiş ilk insanlar nerden çıktı? Tabi, inanca göre ilk insanlar gayet de moderndi! Arkeoloji, insanlık tarihi vs falan ateist oyunlarıydı, tıpkı evrim teorisi gibi. ( Bu arada evrim teorisine saldıranlar, neden ilk insanların vahşiliğini ortaya koyan bilimsel disiplinlere saldırmıyorlar? Bu da ayrı bir ilginçlik!)

Garip bir gözlemim daha var. O da dünyanın yaşının 5.5 milyar yıl olmasına kimse ses çıkarmıyor. Demek bu konuda bilime bir inanç var! insan bir anda, hiç bir evrimsel ilerleme, aşama olmadan tarımcılık yapabiliyor. Yani, evrimsel bir sürece ne biyolojik anlamda, ne de dünyanın oluşumu anlamında gerek yok. Şimdi, başlık daha anlamlı oldu. Eğer evrimsel bir sürece gerek yoksa, bir anda okuma bilen, tarım yapabilen canlılar oluşuyorsa, neden 5.5 milyar yıla gerek vardı? Hiç de anlamsız bir soru değil. Bir açıklamayı hak ediyor.