bugün

karma puanı arttırma yolları

son iki haftadır yaptığım ciddi nabız yoklamalar sonucunda elde ettiğim sonuçları açıklıyorum

yanılmıyosam yaklaşık 100 kadar entry girdiğim ve 30-35 yeni karma puanı kazandım bu entrylerle.
siyasetle ilgili entrylerde ringin hangi köşesinde olursan olsun istersen sağduyu ortacı olim de ne kadar eksin olursa okadarda artın oluyor.
din konusunda inançlı olduğumdan ateistlerden ciddi eksiler aldım fakataynı ölçüde inançlılardan artı alamadım. tespitim şu ki ateistler daha çok oyluyorlar.çünkü inançlıların kabul edemeyeceği entryler girmemiştim.
futbol konusunda bir takımı yermek en fazla 2 artı oy getirirken yığınla eksi oy almanıza neden oluyor. fakar sırf kendi takımınızı kendi takımınızın başlığı altında övseniz dahi 1-2 eksi oy alıyorsunuz ve bu entryler pek artı oylanmaz eğer holganizm içeren bir entry değil ise.
başkasının nick altına öpen koklayan yalayan entryler girdiğinizde en az 2 eksi oyu garantilemiş oluyorsunuz. ya sizi sevmeyen eksiliyor yada nickinin altına yattığınız kişinin seovisi sizi eksiliyor.nick altı yazıları tehlikeli.
yaran diyaloglara girilenlerin gerçekten yarması gerekir.yoksa karmaya etki eden bir entry hüviyetini kazanmıyor.
bilgi içerikli entryler garanti artı oyu demektir.
içinde insanların iç seslerine, duygularına hitap edecek her küçük hikaye ve senaryo kesinlikle hakettiği değeri buluyor.
çocukluğumuza dair anılarımızı hatırlatan her entry artı oylanıyor.
felsefi içerikli entrylerin alıcısı başkaoluyor.okunurluğu az olsa da hakettiği notu herzaman alır.
.artı oy almanın en garanti yolu yiğit özgür espirisi kopileyip peystlemek, sağlam geyik yapabilmek, eğlenceli şakalar anlatabilmektir.
sözlükte arkadaşlarınan varsa iğrenç şeyler yazmadıysanız kesinlikle artı oyluyorlar.
. iyi yazıyorsanız size msj atar insanlar zaten bir müddet sonra takip edilir bir yazar olursunuz ve oylanma oranınız artar.
sözlükte kısa veya uzun entrylerin çoğunlukla okunmadığını sadece bilinen nicklerdeki yazarların takip edildiğini bildiğimizden ilk zamanlarda parlak entryler girilmeye özen gösterilmedir.
.bu entry de okunulmayacağından muhtemelen daha çok ne yazmış bu lavuk diye eksilenecektir yada es geçilecektir.