bugün
- sözlükte sizi kim tanıyor22
- üstteki yazar hakkındaki varsayımlarınız22
- kadınların bir erkekte aradığı kriterler18
- kiraz cicegi kolonyasi45
- şişman kızla sevgili olan erkek2
- bulgur pilavının kötü bir yemek olması10
- yapay zekanın bilinçlenip bir dini kabul etmesi6
- hayat kalitesini düşüren şeyler2
- ahmet telli8
- hiç fuhuş yaptınız mı9
- 43 bin entry girmek2
- meyveli soda içen erkek8
- yazarların hayatlarının 1 yılını satacakları fiyat12
- anket türkiye de eyalet sistemine geçilsin mi17
- 35 yaşına gelip evlenmemiş erkeğin asıl amacı8
- özgür irade yanılsaması ve günlük hayat2
- mezun olunan okula yıllar sonra tekrar gitmek10
- aylık 422 bin tl iyi para mıdır sorunsalı5
- 2026 dünya kupası30
- karşı cinste hayran olunan özellik4
- 9 temmuz 2026 fransa fas maçı24
- sözlükçülerin en iyi 5 roman listesi15
- hayatından 1 yılı kaça satarsın9
- melkor4
- 14 temmuz 2026 fransa ispanya maçı3
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle21
- şimdiki aklım olsa4
- allah olsanız yazacağınız kitabın ismi ne olurdu10
- messi vs maradona7
- ateist6
- karadedeler olayı5
- geri zekalı demek hakaret mi3
- mehmet okuyan12
- askeri ücretle erdoğanı savunan tip11
- kim kimin fakesi10
- 11 temmuz 2026 pentagon'un 4 ufo belgeleri2
- trakyalı kadın isimleri4
- göksel ve teoman evlenseydi ne olurdu5
- fıstık gibi kızın ter kokması4
- örgüt mensubu5
- sözlük erkeklerinin kurabiyeleri9
- abd iran ateşkesinin kalıcı olamaması10
- anın görüntüsü11
- çekici kadının tüm çekiciliğini götüren şeyler7
- türk kızlarının keko adam sevmesi4
- sözlük yazarlarının tatlıları18
- kuran da namazın olmaması21
- inanmıyorsanız bari saygı duyun6
- gecenin şiiri3
- izlenilen ilk yabancı dizi12
herhangi bir şeyi okuduğunuzda hiç "yazar/yazan burada ne demek istemiş?" diye kendinize sordunuz mu?
yazılı bir metini elinize alıp okuduğunuzda işlenen konu ve anlatım tekniği olarak işlenen tema ne diye kendinize sordunuz mu?
bir hak yediğinizde, birinin hakkına tecavüz ettiğinizde allah'ı anarak huzur bulan insanın kalbi kurumuş, merhamet duygusu yok olmuş demektir.
unutmadan...
inanıyorsanız veya inanmıyorsanız şunu bilin ki allah'ın kendini tanıtırken kullandığı isimlerinden-tanımlardan biri de "merhametlilerin en merhametlisidir " diye kendini tarif eder ve iman etmiş birinde de merhamet duygusunu olmaz ise olmaz olarak belirtir.
bir zulüme neden olup, bir zalim olan biri yaptığı her kötülükten sonra "allah" diyerek allah'ı anarak huzur buluyor hiç pişmanlık vicdan azabı duymuyorsa ya kendine yalan söylüyor ya da allah'ı kandırmaya çalışıyor veya okuduğunu anlama muhakeme yeteneği olmayan biridir.
burada anlatılmak istenen "sen git her pisliği kötülüğü yap. sonra allah de af olursun, huzur bulursun" demek değildir.
unutmayınız ki allah kafirleri, müşrikleri, allah'ı inkar edenleri, allah'ı yalanlayanları tarif ederken "onlara sorsan yeri ve göğü kim yarattı desen allah derler" diyerek tarif eder.
allah'ı anma derken dil ile söylemek/ikrar etmek allah demek burada istenmiyor.
şöyle düşünün...
sorumlulukları yükümlülükleri olan biri olarak (meclis başkanı, cumhurbaşkanı, bakan vs) cumhuriyet bayramı/ilanı veya atatürk'ün ölüm yıldönümü vb milli günlerde anma yapıldığı zaman ben anıtkabirde ya da tören alanında mecliste vs olmazsam kalkıp "ne olmuş ki canım, dilimizle andık-söyledik ya" diyebilir miyim?
bana demezler mi "anma yaptıysan mecliste, resepsiyonda, anıtkabirde olurdun" diye doğrusunu söylemezler mi bana göstermezler mi?
ya da sıradan vatandaş olarak bir törene katılsam istiklal marşı okunurken başımı kıçımı kaşısam ortama uygun davranmayıp "ne olmuş ki canım, işte dilimizle istiklal marşını söylüyoruz ya?" diyebilir miyim?
neyse, burada anmak dilde ikrar etme değildir.
inanın veya inanmayın islam dini bir inanç dini değildir.
islam bir davranış dinidir. burada anma tanımı davranış temellidir.
islam dininde allah senin inanıp inanmadığına bakmıyor ki tüm dinlerin temelinde inançsızlığa tepki değil de inançlara karşı bir manifestodur. dinlere karşı din gelmiştir, hiçbir din tanrı yaratıcı yoktur diyenler için gelmemiştir.
bunun için allah din için yaptıklarınıza lanet eder, kıldığın namaza lanet eder, tuttuğun oruca lanet eder, verdiğin sadakaya fitreye lanet eder. gittiğin hacca lanet eder. eline aldığın din kitabına bakıp allah "kitap yüklü eşekler" der.
Böyle bir din inancında (inanın veya inanmayın) kalkıp da "allah" dedim diye huzuru mutluluğu cenneti bulacağım" demek zeka özürlü ya da okuduğunu anlamayacak cehalet içinde olmakla mümkün olur.
yazılı bir metini elinize alıp okuduğunuzda işlenen konu ve anlatım tekniği olarak işlenen tema ne diye kendinize sordunuz mu?
bir hak yediğinizde, birinin hakkına tecavüz ettiğinizde allah'ı anarak huzur bulan insanın kalbi kurumuş, merhamet duygusu yok olmuş demektir.
unutmadan...
inanıyorsanız veya inanmıyorsanız şunu bilin ki allah'ın kendini tanıtırken kullandığı isimlerinden-tanımlardan biri de "merhametlilerin en merhametlisidir " diye kendini tarif eder ve iman etmiş birinde de merhamet duygusunu olmaz ise olmaz olarak belirtir.
bir zulüme neden olup, bir zalim olan biri yaptığı her kötülükten sonra "allah" diyerek allah'ı anarak huzur buluyor hiç pişmanlık vicdan azabı duymuyorsa ya kendine yalan söylüyor ya da allah'ı kandırmaya çalışıyor veya okuduğunu anlama muhakeme yeteneği olmayan biridir.
burada anlatılmak istenen "sen git her pisliği kötülüğü yap. sonra allah de af olursun, huzur bulursun" demek değildir.
unutmayınız ki allah kafirleri, müşrikleri, allah'ı inkar edenleri, allah'ı yalanlayanları tarif ederken "onlara sorsan yeri ve göğü kim yarattı desen allah derler" diyerek tarif eder.
allah'ı anma derken dil ile söylemek/ikrar etmek allah demek burada istenmiyor.
şöyle düşünün...
sorumlulukları yükümlülükleri olan biri olarak (meclis başkanı, cumhurbaşkanı, bakan vs) cumhuriyet bayramı/ilanı veya atatürk'ün ölüm yıldönümü vb milli günlerde anma yapıldığı zaman ben anıtkabirde ya da tören alanında mecliste vs olmazsam kalkıp "ne olmuş ki canım, dilimizle andık-söyledik ya" diyebilir miyim?
bana demezler mi "anma yaptıysan mecliste, resepsiyonda, anıtkabirde olurdun" diye doğrusunu söylemezler mi bana göstermezler mi?
ya da sıradan vatandaş olarak bir törene katılsam istiklal marşı okunurken başımı kıçımı kaşısam ortama uygun davranmayıp "ne olmuş ki canım, işte dilimizle istiklal marşını söylüyoruz ya?" diyebilir miyim?
neyse, burada anmak dilde ikrar etme değildir.
inanın veya inanmayın islam dini bir inanç dini değildir.
islam bir davranış dinidir. burada anma tanımı davranış temellidir.
islam dininde allah senin inanıp inanmadığına bakmıyor ki tüm dinlerin temelinde inançsızlığa tepki değil de inançlara karşı bir manifestodur. dinlere karşı din gelmiştir, hiçbir din tanrı yaratıcı yoktur diyenler için gelmemiştir.
bunun için allah din için yaptıklarınıza lanet eder, kıldığın namaza lanet eder, tuttuğun oruca lanet eder, verdiğin sadakaya fitreye lanet eder. gittiğin hacca lanet eder. eline aldığın din kitabına bakıp allah "kitap yüklü eşekler" der.
Böyle bir din inancında (inanın veya inanmayın) kalkıp da "allah" dedim diye huzuru mutluluğu cenneti bulacağım" demek zeka özürlü ya da okuduğunu anlamayacak cehalet içinde olmakla mümkün olur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar