bugün

tristan ve isolde

kendi ülkesindeki savaşcıları ve kadınları kaçıran irlandalılar ile girdiği savaşta irlanda kralının kızının nişanlısını öldürüp bir zafer kazanan igiliz savaşcısı tristan zehirli kılıç ile yaralanır ve öldü diyerek bir kayığa yüklenip yakılarak nihire bırakılır. nehirde sönen kayık irlanda adasına gider ve isolde onu bulur panzehir verir ve birbirlerine aşık olurlar. burada ince bir ayrıntı ve yalan bütün herşeyin içine eder. kız yardımcısnın ismini söyler karalın kızı olduğunu söylemez.

bu savaşta irlanda zayıf düşmüştür ve barış için bir müsabaka düzenler müsabakayı kazanan kralın kızı isolde alır. tristan kralın kızını lord una yardımcısını da kendine alacağı için müsabakaya lordu u ikna eder. sonra herşey anlaşılır isolde lord a gider tistan aşk acısı çeker geceleri roma köprüsünde buluşur sevişirler. bu yasak aşk anlaşılır tristan zindana atılır fakat bu arada isolde herşeyi açıklar lord bunların kaçmasına izin verir.

savaşcı tristan dayanamaz ve ülkesi tehtitde olduğu için son savaşına katılır ölür ama muratlarına ererler. izlenilesi güzel film. ben bu kadar anlatabildim.