bugün

ameliyat ettikleri hastann karnında mala unuttular

işin teknik kısmına gelirsek kim sorumlu tartışmasında herkes hemşireye yüklenmesi ya aptallık ya cehalet yüzünden olmalı.
ameliyatta kullanılan malzemeler, bu malzemelerin sayımı, tedariki, hastayı hazırlama, malzeme sterilizasyonu ve bohçalama, malzeme eksikliği, ameliyatta kullanılan malzemenin düzgün açılması vs vs bundan doktor hemşire sorumlu değildir.
bundan sorumlu olan ve ameliyathanede ameliyat esnasında bulunması gereken ameliyathane sorumlusu olan personeldir.

bu demek değildir ki ameliyatı yapan kesen diken malzemeyi kullananlar (doktor-hemşire) sorumlu değildir.
ameliyathane sorumlusu doktor hemşire değildir. ameliyathane sorumlusu gerçekleştirilen bir ameliyat öncesinde ve sonrasında ilgili cerrahi malzemelerinin sterilizasyonundan sorumludur. Bununla beraber diğer servislerin (ameliyathanede kullanılan) malzemelerinin sterilizasyonundan sorumludur.
görev kapsamında bulunan malzemelerin eksikliğinin giderilmesi ve yerine koyulmasından vb işlerden sorumludur.
ameliyathane sorumlusu bir bakıma tekniker diyebiliriz. ameliyathane personeli olabilmek için sağlık meslek lisesi mezunu olup (sınavsız geçiş yapmak için) üniversitelerin ilgili bölümlerinde ön lisans mezunu olmak yeterlidir. bu bölümler ameliyathane teknikeri, ameliyathane hizmetleri, cerrahi teknikerliği bölümlerinden birinden mezun olmak yeterlidir.

bunun için kalkıp hemşireyi suçlayıp hemşireyi günah keçisi yapmayın. üstelik hastanın son kontrollerini yapıp ameliyatı bitirme-dikiş kararı veren ve diken de hemşire değil ki unutulan malzemenin suçunu hemşireye yıkıyorsunuz.