eminem

1972 yılında detroit'te doğmuş goat rapper. mmlp gibi goat oğlu goat bir rap albümünü çıkarmıştır. ondan sonra da über the eminem show gelmiştir. biricik kızı hailie jade'yi çok sever, kolunda dövmesi vardır hatta. çocukluk arkadaşı proof'u silahlı saldırı sonucu kaybetmiştir. you're never over, like toy soldiers gibi güzel şarkılarında proof'u sık sık anar.

herkesin bildiği üzere slim shady alter egosudur. slim shady herkese musallat olur, çılgınca hareket eder, insanları güldürür. marshall mathers ise insanları düşündürür, duygusallaştırır.

annesiyle çok sorunlar yaşamıştır. cleanin' out my closet şarkısında annesine çok fena giydirmiştir. babası onu bebekken terk etmiştir. okuldayken çok dışlanmıştır.

şarkılarını sözlüğü iyice karıştırır yazar. tam bir lirikal dehadır. kafiyeleri, flowları falan güzeldir genelde. stay wide awake şarkısı bu açıdan güzel bir örnektir.

the monster şarkısında bahsettiği üzere kendisi obsesif kompülsif hastasıdır ne yazık ki. zaten ağır depresyona girip uyuşturucu koması yaşadığı dönemi de vardır, sonradan uyuşturucuyu bırakmıştır.

diss atma konusunda ise kendisinden daha iyisini görmedim. bu adama bulaşılmaz arkadaş. mgk en son bir diss attı kendisine. em de bunu itin götüne sokup sokup çıkarmıştır.

"ben tanrıyım, sen şeytansın. tanrı şeytana tapanları affeder." bu nasıl söz ahaha. helal sana em.

ama cidden tanrıdır. rap god şarkısında bunu kanıtlamıştır zaten. kral olmak mı? sanmıyorum. bir tanrı olmak varken neden kral olayım ki? çok haklısın beyaz tavşan...

diğer şarkılarına gelirsek o kadar çok güzel şarkısı var ki diğerlerine haksızlık yapar mıyım diye düşünüyorum. not afraid, beautiful, when i'm gone, without me, almost famous, going through changes, cinderella man, elevator, i'm back, kill you, business, white america, mockingbird, my darling, underground, hello, careful what you wish for, so much better, berzerk, wicked ways, bad guy, legacy, the ringer, stepping stone, fall, venom, greatest, bad husband, arose, castle, framed, never love again, godzilla, higher, superman, the real slim shady, the way i am, stan, sing for the moment vs.

uzun lafı kısası dinleyin, dinlettirin. rap sevmeyen birçok insan bile bu adama bayılır.