bugün

eski zamanlarda yaşama isteği

Bugün “ en acısız intihar yöntemleri “ ni yazdım ve enter’e basmadan sildim. içimdeki iyiliği, dini inancı ve ailemi düşündüm.
Dua edip şükretsem de hayattan keyif alamıyorum. Bugün yan masadaki güzel kızlar az önce hesap ödeyen yakışıklıdan bahsetti. Bense yakalanmış bir seri katil hakkında belgesel izliyordum. Bana bakmadılar. Bakan da ilgiden değil saygıdan bakıyor.
19-29 yaş arası kadınlara karşılıksız ilgi duyduğum ve arada sırada bana bakan 35 yaş üstü kadınları zerre önemsemediğim bir aşksızlık- sekssizlik skalam var. Geçen bir arkadaşla konuşurken yaşadığımız bölgede romantik ve cinsel ilişki yaşama isteğinin fazla olduğunu söyledi. Uzayda yaşadığımı düşündüm. O uzun bacaklı güzel kızlar hep yabancılara gidiyor ve ben de inadına 30 yaş üstü kadınlara bakmıyorum. Ama bu yalnızlığımı çözmüyor.
Geleceğe dair bir umudum yok. Farklı düşünenin ötekileştiği, zamların tokat gibi indiği bir ülkede yaşıyorum. içimi dökebileceğim ideal bir arkadaş ya da dost bulamıyorum. insanları da güldüremem. Aksi gibi herkes şamata ve taşak geçme peşinde ve çoğu da bunu ölçüsüzce yapıyor, aranan adam oluyor. Mesela dün yıllardır görmediğim üç yazarı birlikte gördüm. Üçü de şamatacı, ağzı laf yapan tipti. Defalarca zirveye gittik ve numaraları bende yok.
Kimse beni arayıp sormuyor. Arkadaşlıkta da ,dostlukta da, aşkta da, sekste de hep aynı adam ve kadınlar kazanıyor. Anladım ki yakışıklı, güzel, ağzı laf yapan, komik biri değilsen insanlar senden hemen vazgeçiyor.
Bu satırları yazarken kafamdaki soru işaretleri, kalbimdeki öfke devam ediyor. Bitmesi için çabalayacağım ama benim mücadelemin yanı sıra devlet ve insanların da çabası gerekiyor. Yoğun bir depresyon yaşayan biri olarak ilaçlara zam gelmesini hayretle karşılıyorum. Ee ilaca ayda ne kadar gidecek peki ?
içinde bulunduğum ekonomisi soru işaretleriyle dolu, ince düşüncesizliği ve kutuplaşması bol bu ülkede elbette ki annemin hayatta olduğu, köpeğimin yanımda uyuduğu, kadınların iç güzelliğe ve olgunluğa daha çok önem verdiği, tatil yapmanın ve küçük lükslerin insanı düşündürmediği eski zamanları özlüyorum ve özleyeceğim.
Umutsuzum ve eski zamanlardan aldığım moral iyi ki var. Bitmesini istemiyorum ama mutlu olmak, aşık olmak, sevişmek hep bazı insanların tekelinde olmamalı. Böyle gitmemeli.
Eski zamanlar farklıydı işte. Heyecanım ve umudum vardı o zaman. Artık öfke ve depresyon var.