bugün

1 şubat 2009 beşiktaş antalyaspor maçı

beşiktaşımızın 1-0 lık üstünlüğü ile nihayete ermiş musabakadır.

(#4620882) iş bu entry'de de denildiği gibi çok koşan, mücadele eden ama hücum gücü sınırlı bir antalyaspor karşısında beşiktaş gol bulmalıydı! ama denizli'nin çıkardığı kadro ilk yarı bunu yapacak güçte degildi. çünkü pas hataları ile takımı canından bezdiren * cisse ile aldıgı tüm topları ezen, tabici caiz ise bal yapmayan arı kıvamındaki serdar özkan çok kötüydü. ama tello özel yetenegini kullanarak beşiktaşımızın 3 puanı koparmasını sağladı.

ikinci yarıya serdar inadını yenerek holosko ile başlayan denizli, oyunun renklenmesine sebep oldu. artık dönen her top yusufta kalıyor, holosko hızlı toplarda etkili oluyor ve nobre ise maçın ilk dakikasından beri dövdüğü antalyaspor defansını yıprattıkça yıpratıyordu. ama işin garip yanı dakika 70 itibari ile tello oyundan düşmüştü ve artık geri dönemiyordu. bu sırada 2 misli koşan ekrem dağ ciddi suretle yorulmuştu. işte son dakikalarda ortasahasız iki takım vardı sahada. uzun topla gelen kanat akınları ile etkili olan takımlar 3'e 3 , 2'ye 1 gibi karşılıklı pozisyonlar bulmaya başladılar. gerek kalecilerin iyi performansı gerekse hücumcuların beceriksizlikleri ikinci yarıdan gol çıkarmaya yetmedi.

açık konuşmak gerekirse beşiktaş'lı futbolculardan özellikle gökhan zan biraz yetenekli olsa idi maçın 5-6 farklı bitmesini pek yadırgamazdım. lakin bir türlü gelmeyen 2. gol takımı strese soktu ve az daha puan kaybediyorduk.

neticede bazı futbolcuların kötü performansı ve mustafa denizli'nin bobo-nobre oynatmama inadı neticesi ile az daha zora girecek bir maçtı. hariçten stres ve sıkıntı vardi ama bu bir gerçek ki beşiktaş tartışmasız maçın üstün olan tarafıydı.

hakemin pozisyonlara yakınlığını takdir etsem de ibrahim toraman'ın golünde yardımcının hatalı bayrağı beşiktaşımızı bir golden etmiştir. yayıncı kuruluşun pozisyonu radar ile tekrar tekrar gösterdiğinde ibrahim toraman'ın son defans oyuncusundan bir adım geride olduğu görülmüştür. lakin zor bir pozisyon olması sebebiyle toraman bile kendisini ofsaytta zannetmiştir. hakem ne yapsın?

(bkz: beyaz ulan)