bugün

atatürk ün gazze ye hitabesi

dönem itibariyle cuk oturan hitabedir.
atatürk'ün gençliğe hitabesinin geçen yıllar ile birlikte evrim geçirerek aldığı yeni haldir bu ayrıca.

"Ey Gazze! birinci vazifen, Filistin'in istiklalini, Filistin devletini ilelebet muhafaz ve müdafaa etmektir.
Mevcudiyetinin ve istikbalinin yegane temeli budur. Bu temel senin en kıymetli hazinendir. istikbalde dahi seni bu hazineden mahrum etmek isteyecek dahili ve harici bedhahların olacaktır.(amerika, israil, mısır, el fetih v.d)
birgün istiklal ve devletini müdafaa mecburiyetine düşersen vazifeye atılmak için içinde bulunacağın vaziyetin imkan ve şeraitini düşünmeyeceksin(filistin direnişi devam ediyor hala)
bu imkan ve şerait çok namüsait bir mahiyette tezahür edilebilir.(gazze amborga ve kuşatma altında. tank, top ve savaş uçakları yok. halk fakir ve daha bir sürü şey)
istiklal ve devletine kast edecek düşmanlar bütün dünyada emsali görülmemiş bir galibiyetin mümessili olabilirler.(abd ve israil ve destekçi ab'yi işaret ediyor)
Cebren ve hile aziz vatanın bütün kaleleri zapt edilmiş, bütün tersanelerine girilmiş, bütün orduları dağıtılmış ve memleketin her köşesi bilfiil işgal edilmiş olabilir. bütün bu şeraitten daha elim ve daha vahim olmak üzere memleketin dahilinde iktidara sahip olanlar(mahmut abbas yönetiminde el fetih) gaflet ve dalalet hatta hıyanet içinde bulunabilirler. hatta bu iktidar sahipleri şahsi menfaatlerini müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler(el fetihçilerin mal varlıklarına bakın)
millet fakru zaruret içinde harap ve bitap düşmüş olabilir.(filistin halkına bakın)

Ey gazze istikbalinin evladı!
işte bu ahval ve şerait içinde dahi vazifen Filistin istiklal ve devletini kurtarmaktır. muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur.

m.kemal atatürk
"

canlı bomba olup vatanı, milleti, özgürlüğü için ölen insanlara terörist diyenlere allah bu ülkeyi muhtaç etmesin.
silah yok, para yok, ekmek yok, dış destek yok. yok oğlu yok.
sen hala çıkıp terörizmden bahsediyorsun.
bir halkı yok olmaya mahkum etmek yasal, ama bu halkın buna karşı çıkması terörizm öyle mi?
aferin sana çanak yalayıcı, aferin.