bugün

bireysellik türkiyede niye nefret ediliyor

unutulmasın ki; insan oğlunun tarih boyunca yaşamı sürecinde bir yaratıcı olarak ortaya çıkardığı en büyük eseri aptallık ve cehalet olup, herkesin bildiğini bilmekle bunları kabul etmekle kendini zeki sanan basit canlı insandır. oysa herkesin bildiğini bilmek kabul etmek hiçbir şey bilmemektir ve aksine; insanın kendi düşüncesizliğinin nedeni de herkesin bildiğini bilmek için verdiği uğraştır.

günümüz de insan 21 yy da iletişim bilişim etkisiyle artık düşünmeyi bile bırakmaya başladı ve 21 yy cehaltin yüzyılı olacak. bu cehaleti, aklı kullanmamayı da taçlandıracak olan yapay zeka.

başkalarının damak zevkine, giyim tercihine, konuşma diline, mimik ve davranışına, düşüncesine, değer yargısına, yaşam tarzına, ideolojisine, ahlak anlayışına, dinine, kimliğine, ırkına vb olgularına göre kendini şartlandıran tanımlayan insan kendi doğasını ret ediyor.
aynı zaman da yaşam alınını da diğer yaşamları da yok ediyor.
çünkü insan her yok edişte ve yok oluşta kendine empoze edilen değerlere tanımlara göre yaşıyor.
insan birey olamıyor.
oysa, birey olmak; ilk önce insana empoze edilen ahlak din vatan millet ideoloji vb olgular başta olmak üzere tüm değerleri ret etmekle başlar.
sonra bu empoze edilen değerleri olguları sorgulamak ve kendine göre uyan ve ihtiyacı olanı almalıdır.

eğer insan homojen bir yapıya sürü güdüsüne razı olsaydı ne tekerlek bulunur ne de başka kültür toplumlar tanınır ne de bilim sanat yaşam gelişirdi.
tanrı doğa evren bile değişiyor, yenileniyor.