bugün

bir is yaparken izlenmek ve onun psikolojik etkisi

herhangi bi bir iş yaparken izlenen kişinin, psikolojik olarak çöküntüye ugraması ve ne yapacagını şaşırması durumudur. tabi izlenmek icin o işi yapmıyorsanız tiyatro, sinema, müzik, dans vs vs. yani insanaları ilgilendirmeyecek kendi halinizde bir iş yapıyor iseniz. insanalrın sizi izlemesinden gözlerin sizde olmasından insan rahatsızlık duyabilir.

kaldıgım yerde bir arkadasım var arasıra gelir sohbet ederiz falan. odamda yemek hazırlıyorum sandvic yapıp yiyecegim. arkadasım geldi oyle beni izliyor. konusmuyoruzda oyle sadece izliyor. domatesleri dilimliyorum izliyor, salamı kesiyorum izliyor, ekmegi hazırlıyorum izliyor, mangalı fise taktım ziliyor lan birsey de yok sadece izliyor yermisin diyorum yok yemem saol diyor ama oyle durmus izliyor sadece. tabi benimde elim ayagıma dolasıyor insan ne yapacagını unutuyor. ''lan şimdi domatesi mi dilimleyim? yoksa salamı mı? domatesi once kesersem tezgah sulanır salamları keserken elime bulasır. lan dur once ekmegi keseyim öfff bu gözleri dikmiş bana ne bakıyor böyle. ''yermisin canım eki eki'' off ya gitsede rahat rahat yapsam şunu'' canım bir dakak colayı almam lazım cekilirmisin ordan. ''ln siiktir git ayagıma dolasıyorsun zaten açım''
insan kendiyle çatışma yaşar bir yanda açlıgın vermiş oldugu ruh hali bir yanda izlenen insan hali bir yanda yorgunluk off birseyde diyemiyorsunuz.

canım yermisin...