bugün

sundown

Meksika sinemasının çalışkan yönetmeni Michel Franco'nun yazıp yönettiği dilm .Sundown (Günbatımı), ilk gösterimini Venedik Dilm Festivali'nin ana yarışmasında yaptı. Bu seneki istanbul Film Festivali'nin de en çok bilet satılan yapımlarından biriydi.

Meksika, Acapulco. Aşırı zenginler için inşa edilmiş bir tatil köyü. Kendi odalarına ait yüzme havuzunda vakit geçiren, güneşin altında pinekleyen dört kişilik bir aile. Anne, babave iki yetişkin çocuk. Film aktıkça, her şeyin sandığımızdan farklı olduğunu anlıyoruz. Rehavet hali sürerken Londra'dan gelen bir telefon, ailenin apar topar geri dönmesini gerektirir. Lakin Tim Roth'un canlandırdığı baş karakter pasaportunu otelde unuttuğu gerekçesiyle uçağa binmeyerek, lokal halkın plaj keyfi yaptığı bir sahil oteline yerleşir ve klasik ifadeyle olaylar gelişir.

Film yönetmen Michel Franco'nun en çok nanik yaptığı filmi! Düşündüğünüz neredeyse hiçbir şeyin doğru olmadığını ilerleyen sahnelerde görüyorsunuz. Evlilikten sıkılmış bir adamın portresi diye düşünürken bir numara çıkıyor.