bugün

rte nin okuduğu değiştirilmiş şiir

başbakan bugun de söylese destek vereceğim şiirdir.

neden mi ? iki sebepten.

birincisi ve insan olan herkesin katılması gereken düşünce özgürlüğünden. bir insan şiir okudu diye asla ve asla yargılanamaz veya bu yargılamanın sonucunda hapise konulamaz. hani derler ya söylediklerine katılmıyorum ancak onları söyleyebilme özgürlüğün için canımı bile veririm * ancak malesef düşünce özgürlüğü olmadığı için hapis cezası aldı. üstelik bu çok yakın bir tarihte oldu. ondan sonra avrupaya anlatmaya çalışın türkiye de ifade özgürlüğü var diye.

ikincisi şiire bakarsak ortalama bir türk vatandaşı için gücenecek veya korkacak bir durum yok.

bakalım ne yazıyor şiirde

minareler süngü, kubbeler miğfer
(benzetme yapılmış ben bir sorun göremedim gören varsa lütfen açıklasın)

camiler kışlamız, mü'minler asker

(osmanlı döneminden beri askerlik kutsaldır ve türk ordusu peygamber ocağı olarak anılır. orda görev yapmak nöbet tutmak da kutsal bir vazifedir)

bu iláhi ordu dinimi bekler
(ordunun dinin güvencesi olduğu söyleniyor. ayrıca orduya ilahi deniliyor. 2. mısrada söylediğim sebepten. çok da güzel bir mısra ayrıca)

allahu ekber, allahu ekber.
(allah büyüktür deniyor. rahatsız olunan neresi yine çözemedim)

kısacası siz birinin sesini kısmayı onu baskılamayı kafaya koyarsanız bir şey demese bile bir kulp bulur onu hapse sokarsınız. ancak bu hapse girme olayı tayyip erdoğan a engel olacağına haklılık katmış ve popülerite vermiştir. ayrıca düşünce özgürlüğü herkes için vardır. en çok da bir ülkenin başbakanı düşüncelerinde özgür olması gerekir.