bugün

ikinci schindler olcam

çok yanlış bir kafa yapısına sahip bir arkadaş.

kazık yiyince sorgulama yoluna giden erkek takdire şayan. nitekim bende de öyle oldu. çok da böyle tanıdığım var.

ancak ilk etapta böyle bütün kadınlara sallayan erkek acıyla karışık kendince haklıdır ama sorgulama hakkaniyetle yapılıyorsa ve gelişime ve doğruya ulaşma kaygısı var ise, sorgulamanın ve edinilen bilginin nihai sonucu kadının aşağılık bir canlı olduğu değildir şekerim..

akıl mertebesinde bir durağanlık yaşamıyorsan ve atıflarda bulunduğun o bilime cidden saygın var ise eğer, sorgulamanın sonucunda anlarsın ki aslında hiçbir farkımız yok, sadece evrimden kaynaklıdır bu farklar, aklı olan zamanla bunu fark eder ve kadın-erkek ilişkilerindeki farkların ve çekişmelerin dönemsel olduğunu, şimdilerde sorun ettiğimiz şeylerin(feminizm gibi) 200-300 yıl sonra tıpkı şimdiki ataerkil düzenden nefret edildiği gibi edileceği, nihai sonuca gelirsek, hepsinin bakış açısı, dönemin şartları, ve cinsiyetlerin zamane çekişmesinden başka bir şey olmadığını ve aslında hiçbir kalıbın doğru olmadığını ve kalıpların kişiye ve topluma göre değişkenlik gösterdiğini söyleyebiliriz.

bu bilgiler ışığında diyebiliriz ki, sen sorgulayan ve araştıran erkek modeli değilsin. sen sadece kuyruk acısı yaşayan ve kadınlara 20 yıl geçse de bok atacak olan birisin. 2 yıl önce de aynıydın, şimdi de öylesin ve bu hiç gelişmediğini, sorgulamadığını sadece kuyruk acını kadınlara laf sokuşturarak canlı tuttuğunu gösterir.

iyi geceler.
güncel Önemli Başlıklar