lgbtiqa

az evvel denk geldiğim kısaltma.
görsel

lgbt'yi biliyoruz, buna bir de "i" eklemişlerdi interseksüel anlamında.

şimdi o eklenen i'den sonra bir de "q" ve de "a" eklemişler.

q=queer demekmiş,

a ise aseksüel imiş. ayrıca agender ve aromantic gibi akımlar da bu "a" nın kapsamındaymış.

queer de bildiğin ipne demek. şimdi zaten ipnelik anlamına gelen "gay" kelimesi var lgbt'nin içinde, bunun yanına bir de queer ekleyerek katmerli ipnelik anlamına mı getiriyorsunuz bu harf dizimini.

aseksüel ve biseksüel nedir zaten yıllardır öğrenemedim.

neyse, kısaca ipnelerin ipneliklerini tanımlamak için cafcaflı tarif yöntemleri işte. her sene birer harf ekliyorlar.

bakınız gençler, gidip götünüzü kime siktirmek istiyorsanız ona siktirin, kimseyi ilgilendirmez, ama bu şekilde kombinasyonlar, harf öbekleri ile kendinizi farklı yerlere konumlamalar ipne olduğunuz gerçeğini örtmüyor malesef.

harf satın alayım...! ipnenin i'si...

not: az evvel denk geldiğim derken, gidip lgbtiqa'ların sayfalarında gezmiyorum, yanlış anlaşılmasın. 8 mart dünya kadınlar günü münasebetiyle yapılan gece yürüyüşlerine bu lgbtiqa grupları da katılıyormuş orada denk geldim.
hayır kadınlar günü yürüyüşünde ne işiniz var? amaç belli, provokasyon. hdp bunları fiştekler, bunlar da marjinal kadınları sonra arbede çıkar. her sene böyle...
© copyright 2005 - 2026