bugün

ruh eşi

ejnebilerin soul mate dediği hadise... yani ruh eşi, biraz daha orta doğu tarzı tanımlayacak olursak "diğer yarım" denen olgu.

var mıdır böyle bi şey peki gerçekten, yoksa abartılmış bir sinematografik kavram mıdır?

cevap: evet vardır. vardır ve herkes için bu tek kişidir.

hani şu "hayatta sadece 1 kez aşık olursunuz" geyiği vardır ya, yalan o inanmayın. hayatınız boyunca 1'den çok kişiye ve hepsine de ciddi şekilde aşık olabilirsiniz, bunun herhangi bir sınırı yoktur amaaaa ruh eşiniz sadece 1 kişidir. ve fakat ne yazık ki o kişiyi bulabilen insan sayısı çok azdır.

birini sevmek, aşık olmak, bir ilişkiye başlamak, onu yürütmek ve sonunda evlenmeye kadar gidecek yol ciddi bir mesai gerektiriyor madden ve manen. bunu doğru kişiye harcamak çok önemli, o yüzden burada ruh eşi klişesi devreye giriyor.
evet bu bir klişedir ama değerli bir klişedir.

peki o kişiyi bulduğumuzu nasıl anlarız?

bunu anlamak için bi şey yapmaya gerek yoktur zira o kişiyle karşılaştığınızda onun ve onunla yaşadığınız şeyin daha öncekilerden çok farklı olduğunu iliklerinize kadar hissedersiniz. çünkü o kişiyle yaşadığınız şey onu sevmenin, arzulamanın, aşkın ve seksin çok ötesinde ruhsal bir bütünleşme halidir.

öyle bir bütünleşmedir ki bu, bir yerden sonra düşünce gücüyle bile iletişim kurabilir hale geldiğini görürsün ve bunun şaşkınlığını atmak epey bir zaman alır. fiziksel dünyada metafizik bir deneyim yaşamanın sarhoşluğunu yaşarsın.

bu deneyimi yaşamış ve yaşıyor olan insanlar dünyanın en şanslı insanlarıdır. sonu mutlu bitse de bitmese de o hissi yaşamak bile insanı bambaşka biri yapar. çünkü o andan sonra artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır senin için.

bu ruhani değişim bazen zorlayabilir insanı, o kişiyi kaybetmek büyük bir travma yaratabilir ama günün sonunda emin olun ki o hissi 1 gün bile yaşamak her şeye değer.
siz yine de ruh eşinizi bulduğunuzda ki bu çok düşük bir ihtimaldir, onu kaybetmemek için elinizden geleni yapın. çünkü bir daha herhangi başka biriyle aynı şeyleri yaşama şansınız olmayacak.

Ve tekrar ediyorum o kişiden 1 tane daha yok.