bugün

güne bir gerçek bırak

(bildiğim kadarıyla) dün gece, ülkenin en büyük holdinglerinden biri için bi çeşit çok yüksek mevkiye (yönetim kurulu üyeliği gibi bir şey) seçilen genç bir adam, egenin buyuksehirlerinden birinin ilçesinde neredeyse izbe bir evde yaşayan babasının serdiği döşekte yattı.

Bu adamın aylık geliri sanırım 80.000 tl filan.

Bunu siz gençler için yazdım. Bu adamın kısmeti milyonda birdir bence o yüzden mezun olur olmaz benim başıma da böyle bir kariyer kapısı açılır diye düşünmeyin ama bilin istedim; gayretten ayrılmayın ve içine dogdugunuz şartları pek de onemsemeyin.

Bu gayretin içindekiler; son derece sıradan ve oldukça inek bir öğrenci hayatı, kendine benzeyen arkadaşlar, ailenin para durumuna göre hareket etmek, elinden geldiğince ibadet (hayır,adam fetocu değil), günahlardan sakınmak (içkisi sigarası yok) bu yolla ALLAH'IN rızasını kazanmak, yurt dışında yüksek lisans, ogrencilik yıllarından itibaren çalışma hayatı ve cok uluslu amatör projelerde görev almak, staj için gittiği yerlerde kalacakmış gibi is takibi, disiplin ve efendilik.

Soranlar için gelsin (bu son ama daha da editlemem artık);
babası, olmadık insanlara ve islere para kaptıran, hafif serseri ruhlu bir adam, biraz da bencil, ailesini düşünmeyen, uzağa kaçıp yerleşen bir tip. Çocuk, haklı olarak sadece acil durumlarında yardım ediyor babasına. Tek geliri yukarda yazdığım yüklü maaşı, faize borsaya bulaşmaz (sanırım), kendi coluk çocuğunu gecindiryor onlar için biriktiriyor ve is çevresi açısından Etiler tarafinda oturmak ve ona göre harcama yapmak zorunda.