bugün

300 taliban teröristinin itlaf edilmesi

Konuyla ilgili yabancı kaynaklar var ve haber büyük olasılıkla doğru. Taliban bütün gelirini uyuşturucu üzerine kurmuş sünni bir terör örgütü. Hazara Türkleri ise Şii. Pencşir'de şu an savaşan birlik ise Sünni taciklerden oluşuyor. Özbekler ve Türkmenler de Sünni.

Fakat bu mesele aslında mezhep kavgası değil. Kafayı 1400 yıl öncesine sabitlemiş, gerici ve leş bir Farisi ırk olan peştunlar ile Afganistan'ın diğer milletleri arasındaki bir savaş. Şeriat falan işin artistliği. Kadın düşmanı ve çocuk istismarcısı orospu çocukları oldukları herkesin malumu. Fakat dediğim gibi asıl mesele peştun Taliban'ın bütün Afganistan'ı sapkın adetleri ve sikik kültürüne göre yönetmek istemesi.

Raşid Dostum'un oğlu Muhammed yar dostum Özbek Türklerinin kanadını yönetiyor. Pencşir vadisi'ndekiler ise tacikler. ittifak kurmuş durumdalar.

Afganistan'ın bu saatten sonra geleceği yok. Laik bir Güney Türkistan Cumhuriyeti kurulması ve Taciklere haklar verilmesi en mantıklı çözüm olacaktır. Peştunlar da ayrı bir devlette yaşamalılar.