bugün

bilinç

tam olarak kavranması mümkün gözükmeyen kavram.bir kişinin bilinçli olup olmadığını şimdi nerdeyiz,bugün günlerden ne,ben kimim gibi sorulardan anlamaya çalışabiliriz.ama bilinci tam olarak ortaya koyamayız.bilinç beyinle ilgili gibi gözükmektedir nitekim beyni etkileyen uyarılar kişide mutluluk veya endişe gibi hisler oluşturabilir.

Bilincin nörofizyolojisinin tam olarak nasıl olduğu, hatta neden uyuduğumuz veya neden anılarımızın beynimizde biriktiği gibi soruların cevabı hala bilinmiyor.bilinci açıklamada materyalizmin yetersiz olduğu açıktır.bilincin, bilimlerdeki genel yöntemlerle anlaşılmasını ve felsefi analizinin yapılmasını olanaksız kılan bilincin öznel durumudur. Ağrıya, gıdıklanmaya veya renk algısına dair bilinç durumları hep birisinin bilinç durumudur. Bu ise gözlemlenemez ve nesnel araştırma konusu olamaz.bu yüzden bilince sebep olan nöronlardaki elektrik sinyalleri ve beyindeki biyokimyasallar olsalar da, zihindeki deneyimlerimizi bu sinyaller ve biyokimyasallar ile açıklayamayacak bir şekilde yaşarız.öznellikten kaynaklanan duvarın aşılmasını mümkün görmüyorum.bilincin maddeye indirgenmesini de.yapay zeka çalışmaları da kimilerine umut vaad etse de bilincin kötü bi taklitidir.
bilimin tanrının varlığı ya da yokluğu karşısında elde ettiği veriler bu konuya daha geniş bakmamamıza olanak veriyor.bilinç de bu konuların başında geliyor.
Gündemdeki Haberler
güncel Önemli Başlıklar