bugün

köpeğe it diyen sikik

allah allah başlık canlandırmış da sikler sikikler ordan gelmiş. kendin de yeni başlık açabiliyorsun, herhalde "eşanlamlı kelimeler"e gelmediğiniz gibi yeni başlık açmasını da bilmiyorsun. bulamadıysan yardımcı olayım.

gelişmiş ülkelerde o işin çözümü şöyle oluyor: "animal control" adlı belediyenin birimi var. çağırıyorsun sahipsiz iti topluyor, en kısa zamanda da zehirli iğneyle öldürüyor. "uyuttuk muyuttuk" falan deyip de üzülmesin diye çoluk çocuğu işletiyorlar. öyle "eeeöhh devlet dev araziler tahsis etsin de", "eeööh iyi kalpli amcalar orda beslesinler de sonsuza kadar mutlu olsunlar" da diye yok öyle bir şey polyanna kardeş.

ha böyle gelişememiş, insana değer verilmeyen ülkelerde de it sürüleri insanlara tebelleş olup yaralıyor öldürüyorlar. zaten onlar o yüzden gelişmiş ülke, zaten burası da o yüzden gelişmemiş ülke. zaten burası gelişmiş ülke olsaydı senin sikindirik duyar kasmana bir tek ben cevap vermezdim, ağzının payını verecek on kişi daha çıkardı. ne demek millet çocuğunun canıyla kanıyla test ediliyor, yuh.
görsel