bugün

react js

2014 yılında girilen (bkz: 24987587) nolu entryden sonra hızlı bir şekilde yükselişe geçmiş; declarative (tanımsal), component-based (bileşen-temelli), ve Learn once, Write Anywhere (bir kere öğren, heryerde yaz/kullan) prensiplerini benimsemiş, github'da angular'ın 3 katından fazla daha yıldız toplamış bir javascript kütüphanesidir.

Angular hakkında pek pratik bilgim yok. O yüzden kıyaslama yapmam zor olur. Ancak özellikle 2019 yılından sonra "hooks" ile class-component yazmaya gerek kalmadan state management yapmayı çok kolaylaştırmıştır.

React öğrenme aşaması sırası ile şöyle olabilir (bkz: kaynak götüm) html -> css -> javascript(Es6) -> jsx -> hooks

Aynı zamanda React. js react native ile büyük oranda benzerdir. Eğer akıcı olarak react kodu yazıp okuyabiliyorsanız muhtemelen native kodu öğrenmeniz çok kolay olur.

peki react öğrendim, to-do listleri, hesap makinelerini gözüm kapalı yazıyorum diyorsanız gelecek adım ne olmalı? ben redux&thunk diyorum. bu sayede state container kavramını öğrenebilirsiniz.

(yazılım konusunda türkçe terimlerle yazmak gerçekten çok zor, bu konu hakkında beni aydınlatmak isteyen yazarlar olursa lütfen mesaj atmaktan çekinmeyin)