bugün

anadolu üniversitesi kitap toplama kampanyası

--spoiler--
Merhaba hocam.
Ben Mehmet Ali.
Ozan bahsetmiş olmalı benden.Çok oldu okulu bırakalı ama umarım hatırlamışsınızdır.Nasılsınız?
Eskişehir'den ayrıldıktan sonra öğretmen oldum.Şu anda da asker öğretmen olarak Siirt'te görev yapmaktayım.Pervari ilçesinin Güleçler Köyü'nde.Evimden 28 saat uzaktayım.Asıl görev yerim Aydın-Söke ve Kuşadası'nda oturuyorum.Kimileri buranın adını duyunca bir yerlerden birilerini bulup kaçmıştı ama ben kendim geldim buraya kadar.
4 derslikli yeni 8 yıllık eğitime geçmiş,Botan vadisi'nde uçurumun bir kenarına tutturulmuş gibi duran küçük bir okulum var.
Ozan sizden ve projenizden bahsetmişti.Okulumun bu uygulama için uygun olabileceğini söyledi.Ben de müdürüme danıştım ve Ozan'ın da size ilettiği ihtiyaçlarımızı listeledim.
Burası da Türkiye'nin çoğu yerinde görebileceğiniz herhangi bir okul.Ve ihtiyaçları da herhangi bir okulla aynı.Ama içinde bulunduğumuz şartlar ve coğrafya apayrı.Bütün iş,yani eğitim özverili öğretmenlerin sayesinde yürüyor.Miili eğitim olarak başımızdaki kurumun burada halihazırda bilinen bir işlevi yok ve imkansızlıktan fazla bu bizi zorluyor.Batı'daki gibi etkin bir veli profili de mevcut değil.Çocuk ise her yerde çocuk.Her zaman söylenen bir laf var ya "eğitim şart!" diye.Burada şarttan da öte.Ama o kadar çok engel var ki önümüzde...Hepsini aşmaya gücümüz yetmiyor.
Çocuklar,özellikle kızlar okumaya çok meraklı ama büyükler o kadar değil.Kendi canımızın derdinden fazla onlann geleceğini de biz düşünmek zorundayız.Okula ait herşeye biz sahip çıkıyoruz;bizim sahibimiz yok..Ara sıra da asker olmamı kullanıyoruz ve bu sayede sorunları daha kolay çözebiliyoruz.Yetmediği de oluyor.
Bizim kendi kısıtlı imkanlarımızla yetişemeyeceğimiz yerler için size başvurmak ihtiyacını hissettik.Karşılamakta zorluk çektiğimiz sarf malzemelerine ihtiyacımız var.Fotokopi kağıdı,temizlik malzemeleri,çocuk kitapları,tebeşir,kalem,silgi gibi şeyler çabuk tükeniyor ve buradan temin etmemiz zor oluyor.Saydığım kalemler önemsiz gibi görünebilir belki ama burada bulabileceğimiz herşeye ihtiyacımız var.
Yaptığım işi yarıda bıraktım;işletmeci olamadım ama bir bakıma meslektaşınız oldum yine de.Aynı öğretme işini yapıyoruz.Kulvarlarımız farklı sadece.Beni anlayacağınızı biliyorum.imkanlarınız ölçüsünde okuluma yardımcı olabilirseniz çocuklarım adına size çok minnettar kalacağım.
içinde bulunduğum durum hiç de hoş bir durum değil biliyorum;fakat bu saydıklarım da asla şikayetim değildir.Arzulanan bir durum da değil ama arzuhalimdir.Hal-i pür melalimdir.
Yaptığınız ve yapacağınız herşey için şimdiden size çok teşekkür ederim.

Güleçler Köyü'nün ilk ve Tek Türkçe Öğretmeni,
Mehmet Ali KABAN
Pervari/SiiRT
--spoiler--