bugün

trt 6 ya karsi cikan zihniyet

kürtlerin elindeki "devlet kürtçeyi yok sayıyor kartı"nın boş olduğunu bilen, devletin açtığı kürtçe kusrların ilgisizlik yüzünden kapandığını bilen, kürtçeye ilgisiz kalanın bizzat kürtler olduğunu bilen, kürtçe tv kanalının kürtlerin gönlünü yapmaktan öte ab-abd ye verilen bir taviz olduğunu düşünen, trt'nin diğer kanalları gibi devletin surtında mali bir kambur olacağını görebilen, bir ülkede farklı dillerde yayın yapılmasının, farklı dillerde eğitim yapılmasına açılan bir kapı olduğunu ve bunun da ulusal devletten federal devlete kayışın adımları olduğunun bilincinde olan, bunları düşündüğü için de, diğerleri tarafından faşist olarak yaftalanacak bireydir.

ordaki halkın çoğu türkçe bilmiyorsa, devletin asli görevi oraya türkçe eğitim götürmek zorundadır. bu yöre insanının devlete yabancılaşmasının önüne geçecek bir atılımdır.

roj tvnin pkknın yayın organı olduğunu düşünürsek, seyredenlerin de bu örgüte karşıt görüşte olmadığı kanısına varabiliriz. terör örgütü propagandası yapan bir kanalın takipçilerini, onlara istiklal marşıyla açılıp kapanan bir kanal empoze ederek kazanamazsınız. sorunu demokratik ve insancıl yolla çözmek istiyorsanız, oraya eğitim götürmelisiniz. oradakileri daha da başkalaştırmamak için de bu eğitim ülkenin geneline hakim olan anadilde olmalıdır. oradaki insanlara türkçe eğitim vermek hem onları terör örgütünün kucağına iten cehaletten kurtaracak aynı zamanda bu ülkenin vatandaşı oldukları bilincini iyice aşılayacaktır. buraya kadar olan kısma faşizm adı verenlerin alternatifleri bölge insanını devletten uzaklaştırmaktan ziyade bir şeye yaramayacaktır.
türkiye cumhuriyeti devleti üniter bir yapıya sahiptir. her vatandaşına eşit mesafede, eşit haklar vererek yaklaşmalıdır. ülkedeki salt azınlığın kürtler olmadığının bilincinde olmalıdır. devlet kürtlere pozitif ayrımcılık zihniyetiyle yaklaşırken diğer etnik kökenlerde olanları da gücendirmemelidir.

ülkemizin en çok ihtiyacı olan birlik beraberlik döneminde, bu ve benzeri ayrımcılıklar kaş yaparken göz çıkarma sonucu doğurabilir. her vatandaşa ülkenin anadili dahilinde verilecek olan eğitim hakkı, sosyal haklar, ekonomik iyileştirmeler insanlarımızı daha pozitif bakmaya yönlendirip, olası bölücü faliyetlerin önüne geçebilir. terör örgütünün en büyük propagandsı olan ekonomik sebepler iyileştirildiği takdirde, bu örgüte vurulacak en büyük darbe olacaktır.

diğer tüm mahalli diller gibi kürtçe de aile içi eğitimle alt kuşaklara aktarılabilecekken , bunu devlet eliyle resmileştirmek memlektte sorunlar yaratacaktır. ülkenin en büyük sorunu olan ayrılıkçılarla mücadele kapsamında birlik ve beraberlik sağlamak adına bu gibi görünüşte iyi niyetle atılan adımlara temkinli yaklaşılmalıdır.