bugün

beyaz yalan

ya arkadaşlar anlıyorum çok renkli kişiliklersiniz falan da yalan yahu bu yalan yalanın beyazı pembesi siyahı olmaz. Hele bu çok yakın olduğunuz samimi olduğunuz bir insan karşısında hiç olmaz. Çok fazla samimi olmadığın mecburen aynı ortamda olmak zorunda olduğunuz insanlar olur hani nezaketinizden bazı densizliklerinizi örtmek için karşı tarafın kalbini kırmamak iyi niyetiyle hadi olur.
Ama siz gerçekten de samimi olduğunuz birini aptal yerine koyarsanız hiç olmaz. Senin beni kendi hafızamdan şüphe ettirmeye ne hakkın var? Ben de safım ya acaba ben mi yanlış hatırlıyorum, acaba böyle anlatmamız mıydı diyorum.
Yani siz zekâ olarak o kadar acınası bir seviyedesiniz ki karşı tarafı da anca kendi seviyenizde görebildiğimiz için ona yalan söylüyorsunuz.
Mesela bir insanla bir ilişkiye başlayacaksınız bakın iş buraya kadar gelmiş buraya gelene kadar neler neler paylaşılmış... Neyse diyorsunuz ki mesela kaç tane sevgilin oldu? Siz kalkıp diyemezsiniz geçmişim seni ilgilendirmez kusura bakma ama ben sana geçmişimi açıyorsam aynı dürüstlüğü senden de beklerim. Altı üstü üç diyeceksin beş diyeceksin. Ama hiç diyerek benim gözümde yerini göklere çıkaracaksın.
Ama şunu bilmeni isterim ki ben asla sana aşık değilim ben bana yarattığın mükemmel insana aşığım.