bugün

ekranı 16ya bölerek her şeyi halletmek

bir hayalim var; ekranın 80 milyona bölündüğü bir tv programı. bir rüyam var; her siki bilen insancıkların yönettiği bir dünya. bir fikrim var; illüminatiye kpss'yle türkiye'den yönetici atamak!

bu amına kodumun dünyasında, 300 ülke arasında son 200 senedir hemen her konuda en geri, en aşağı istatistiklere sahip ülke ve millet biziz. ister ekonomik, ister sosyolojik, ister diplomatik... hep geriye gidiyoruz. ama nasıl oluyorsa oluyor, hiçbir konuda elhamdülillah "uzman" eksiği çekmiyoruz. profesörler, doktorlar, uzmanlar, bilginler, hocalar, duayenler, diplomatlar kol geziyor. kişi başına 3 bilirkişi düşüyor ancak bir adım ileri gitmiyoruz. yav nasıl oluyor lan bu biri bana anlatabilir mi?

ya açın bakın her akşam ama istisnasız her akşam bu habertürk, cnn kanallarında filan ekran 24'e bölünüyor. her bölümde bir tane uzman kafası var. e amına koyim neyin uzmanı lan neye uzman bu ne sike derman? yorum yapıyor da değerlendiriyorlar sürekli. ben biliyorum neyde uzman olduklarını... uzman olmakta uzman! dayı dayı konuşmakta, önemli bir şey anlatıyormuş gibi, siklerimize dermanmış gibi davranabilmekte uzman. hoca bunlar hoca. nasıl hoca? e hoca oğlum işte oturmuş orada kitap filan okumuş öyle hoca yani... teorik! ekonomik dengeler, kültürel dogmalar, trend analizine baktığımız zaman konjonktürel değişimler, bazı endişeler elbet gerçekleşecektirler falan filan... hikaye!

normal yaşanır. arada bir de böyle program yapılır, değerlendirilir. birader siz müsaade etmiyorsunuz ki biz biraz yaşayalım, gündem biriksin sonra oturup değerlendirsin bir uzman. götten gündem uyduruyorlar. sonra 7 saat değerlendiriyorlar. joe biden'ı ne değerlendiriyorsun lan sen? sen kimsin aq? hayır ne olacak, bilsek ne olacak elde avuçta bir şey mi var yapacak? yok. e o zaman susun işte ne oluyorsa olsun dünyada. kasmayın adamı zaten iş yok güç yok, para pul yok bitmişiz gebermişiz sikeyim sizin avrupanızı asyanızı. deprem oldu mesela, her yer uzman... yahu kardeşim, bu uzmanlardan bir tanesi bundan 15 sene önce çıktı istanbul'da büyük deprem olacak dedi mi, dedi. sonra bir başkası çıktı aynısını dedi mi, dedi. her uzman aynısını diyor mu, diyor. lan o zaman bir şey yapsanıza anasını avradını siktiklerim ben ne yapiyim bana ne hergün yeni bir uzmanla söyletiyorsun bunu. apartmanımı yıkıp yenisini mi dikeyim ne istiyonuz lan benden? ntv'deki deprem uzmanı bana yarın bir daha söyleyince bir şey mi farkedecek. mal mısınız lan siz?
güncel Önemli Başlıklar