bugün

yangından ilk önce kurtarılacaktır

bir nefes çalınan yamuk burnuna,
saçının her bir zerresi kir pas
hazırlanmışken bunca sene vurguna
şimdi sabahlara kadar paspas...

- nazif şenağlar

yanarken için için biberli ekmek gibi, mideni delip geçip bağırsaklarına ulaşmak istedim. belki yanında sütaş ayran. belki yanında sana muhtaç bir ben. onun öncesinde değerken ellerin ıslak ellerime, tuvaletten çıktığım gün gibi ortada. hiç sıçmamış olmayı ilk kez o gün dilemiştim.

patlayan çocukluklara özlemle haplanırken, dizlerim yara bere içinde ve harap haldeyim. korkunun esiri, kokunun finansal kölesiyim. parça kontöre soyunduğun gecelerin sabahında beliren üzerimdeki mamurluk ve hep hayalimde olan bakanlıktaki memurluk birbirine hiç bu kadar yakın olmamıştı. kim bilir, belki de kimse bilmez.

aşka yürek gerek anlasana. kendi yazdığın tiyatronun başrolünde, hem de binlerce seyirci önünde yaşanmışlıklarımızı sahne ederken, bize ait ne varsa aklıma kazıdım. en küçük ana bile bir otuzbir bırakırken sabaha karşı, içimden ölmüş duygularımı atamıyordum. çekip elle çıkarmak istedim. ancak diğer elim ona mani oldu.

seni hiç unutamayacağımı bilmek beni siken şeyin adıdır. seni istemek gibi bir hataya düşmeyeceğim, seni isteyeceğim ama bu hataya düşmeyeceğim. bir gün sana anlatmak için yaşayacağım. bir gün sana geri gelmek için gideceğim. "ne garip bir hayattı değil mi, hadi gel eve gidelim" diyeceğim sana. ne garip şeyler. iz kaldı ve ben böyle oldum. belki de iz kaldığı için böyle oldum. her şeye rağmen, her ne olursa olsun, bunu tüm içtenliğimle, son nefesimde bile söyleyebilirim ki; eğer bir fırsatım olsa kız kardeşine basardım... bu gerçek.

uğruna yaşadığım şeylerin ardından, bir şarkı çalıyor kafamın ta arka taraflarında. ses uzak ama çok net. kötü seks sahibine aittir. biz iyi düşüneceğiz, iyi olacağız. iyi bir yatakta, iyice soyunacağız. madem iyi istiyorsun, iyice bağlayacağım ellerini arkandan. iyi penisimi iyice kaldırıp... hala okuyor musun?

yangından ilk önce kurtarılacak benim anılarımdır. anılarımdan çıkan yangından...