bugün

12 ağustos 2020 bilim kurulu toplantısı

Okullar açılmaz diye karar çıksa da gülsek.
Gerçekten böyle komikliklere ihtiyacımız var şu salgın ekonomik kriz savaş tehlikesi haberlerde kadın çocuk cinayetleri ülkece kafayı yediğimiz dönemde...

Neden mi komik?
Ayasofya yüzbinlerce insan katılımıyla açılıyor.
AVM'ler camiler kahve lokanta tur tekneleri turistik tesisler düğünler asker uğurlama vs lay lay lom yaşarken ve bunlar serbestleştirilirken okullar açılmaz demek komik olur.

Üstelik sağlık bakanına da yalancı demek anlamına gelir bu karar (okullar açılmaz demek) öyle ya; hasta sayısı, ölen , yoğun bakımda olan, iyileşen vb değerler açısından (85 milyonluk ülkede ve asla italya ispanya çin vb gibi bir karantina yasak uygulamadığımız hâlde) dünya ortalaması altında rakamlar varken okulları açmamak (zaten bu rakamlar ile kapatmak da komik oldu ya, neyse buna gülmek için geç kaldık, sonra güleriz) komiklik olur.

Aslında bu dünya ortalaması altında rakamlar ile, yaz gelmesi mevsimsel influenza vakalarının da tetiklediği Corona ile artış riski olan solunum yolu enfeksiyonları da azalmasıyla yaz tatili eğitimde uygulanmayıp okullar açılıp eğitime devam edilmeliydi.
Hiç olmaz ise lise üniversite sınavına girecek son sınıf ile ilköğretim de okumaya geçen çocukların kayıpları için bu yapılmalıydı.

Salgın olsa bile okullar yine açılmalı.
Sosyal mesafe öğrenci öğretmen sirkülasyonu yapı stoğu vs açısından olmaz demeyin, olur.
Bunlar sorun değil.
Böyle teknik konulara sonra değinirim.