bugün

malazgirt te ne olmuşsa 15 temmuz da o olmuştur

recep tayyip erdoğan açıklaması.

"15 Temmuz asla sıradan bir darbe girişimi değildir. 15 Temmuz, bu topraklarda yaşadığımız, asırlar boyunca verdiğimiz varlık yokluk mücadeleleri zincirinin en son halkasıdır. Arkasında çok büyük hesapların olduğu, gerçekleştiğinde tarihi bir kırılma noktasıdır. Malazgirt'te ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Çanakkale'de istiklal harbinde ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. Terörle mücadelede ne olmuşsa 15 Temmuz'da o olmuştur. "

malazgirt meydan muharebesi: Malazgirt Meydan Muharebesi, 26 Ağustos 1071 tarihinde, Büyük Selçuklu Hükümdarı Alparslan ile Bizans imparatoru IV. Romen Diyojen arasında gerçekleşen muharebedir. Alp Arslan'ın zaferi ile sonuçlanan Malazgirt Muharebesi, "Türklere Anadolu'nun kapılarında kesin zafer sağlayan son muharebe" olarak bilinir.

istiklal Harbi: I. Dünya Savaşı'ndan yenik çıkan Osmanlı imparatorluğu'nun itilaf Devletleri'nce işgali sonucunda Mîsâk-ı Millî sınırları içinde ülke bütünlüğünü korumak için batıda itilaf Devletleri'nin harekete geçirdikleri Yunan ordusuna, güneyde Fransız ordusuna, doğuda yeni Kafkas devletlerinden Ermenistan'ın kuvvetlerine ve itilaf güçlerine yaranarak tahtını korumayı amaçlayan padişahın taraftarlarına karşı 1919-1922 yılları arasında girişilen çok cepheli siyasi ve askerî mücadeledir. bu savaşta binlerce şehit verildi vatanı korumak için.

Abi 15 temmuz bir hoca ve müritlerinin devlet içine sızması ile yapılmaya çalışılan bir darbe kalkışması. bu kadar büyük muharebelerle, mücadelelerle kıyaslanması söz konusu bile olamaz. abartmak gerçekten iyi değil.

https://www.trthaber.com/...da-o-olmustur-501826.html