bugün

psikolojisi bozuk biriyle sevgili olmak

olunmamalıdır.
özellikle bozulmuş psikolojisinin üstesinden geldiğini düşünen ama aslında altında kalmış; kendince tutunduğu dalın sarsılmaz olduğunu, bu dal yüzünden birilerinin onla beraber olmakla hayatının şansını yakaladığını düşünen, kibirli, kayıp, egoist ve yardıma, en azından konuşmaya ihtiyacı olmadığını düşünen birisiyle kesinlikle sevgili olunmamalıdır.
tecrübe ettim bu durumu. vücudunu güçlendirip irade timsali olarak geçmişteki travmalarını aştığını sanan biriyle tecrübe ettim. hatta o iradeye hayran oldum ama buna tutunurken aslında ne kadar korktuğunu gördüm. güçsüzlükten, olduğu kişiden, olduğu söylenen kişiden ne çok korkuyordu... kıyamadım. kendimi o'nla uğraşıp düzeltecek kadar dayanıklı ve deneyimli sandım. arayı bulurdum; hem kendisiyle hem ailesiyle olan o sessiz bozukluklarda arayı bulurdum. benim karakterimin adı dahi bu çünkü.
Olmadı. olmuyor. hiç kimseye bir şeyler öğretmek zorunda değilsiniz. düzeltemezsiniz. deneyip yıpranırsınız kısa sürede. yok olmuyor dediğinizde de ama ben iyiydim, kusursuzdum derler.
endişelerinizi paylaşınca "kendi kendine tribe girmişsin" der gözünde değerli olduğunu düşündüğün o kişi. benim gibi birini nasıl bırakabilir der sadece, gururu yüzünden ona iyi dileklerle yaklaşınca tüm iyi niyetinizi, eskiye dair saygınızı, sevginizi alır yerlere vurur defalarca. sırf gidecek kadar cesur olduğun için.

yapmayın. bile bile kendinizi ateşe atmayın. siz aziz ya da azize değilsiniz. gidip tedavi olmasını ya da ona ne iyi geliyorsa onu yapmasını öğütleyebilirsiniz sadece. ötesine geçmeyin.