bugün
- true'nun çaylak olması13
- kadir inanır14
- barda şişenin üstüne oturmuş kız görmek5
- dinci insanlar efkarlandığında ne içiyor sorunsalı10
- velvet28
- sözlüğü bırakmak istemek8
- üniversitelerin gereksiz olması12
- erleg han ile revani yemek3
- anın görüntüsü16
- özlü sözler5
- türk soyu ve arap soyu birdir6
- tüm mahlukatın cenneti yaşayacak olması2
- yazarların iyi olduğu konular9
- ayağımla nah çekebilme yeteneğim6
- seri gizli artı oy veren melek7
- yürüyüş flörtü3
- bulla dava açmak3
- yeni tanışılan kızdan istemek5
- kemalist dünya19
- israil2
- evagreen2
- sedat pekmez21
- aile evinde yaşamak13
- curaçao fildişi sahili maçı saat 23 te trt spor da5
- izmir de cami var mı2
- the saturdays2
- ana dilimiz kürtçe olsun kampanyası4
- salak erkek neden bu kadar çok7
- egay bey birader2
- 26 haziran 2026 türkiye abd maçı29
- türklere devşirme diye laf atan kürt5
- kürtçülerin algıları5
- kürtçülük5
- kemalistlerin sanki biraz şey olması10
- pringles 12 tl oldu kimsenin umrunda değil3
- bana dönmek istiyormuşsun2
- ekepe dönemindeki suç artışının sebebi3
- aylık 317 bin lira iyi para mıdır sorunsalı5
- kadir mısıroğlu'nun soyu18
- sözlük yazarlarının kombinleri10
- ktç abinin çaylak olması5
- 26 haziran 20265
- eski sevgilinin dolgun göğüslerini özlemek7
- galatasaray lobisi11
- feminist sloganı2
- gerçekliği sorgulatan 5 iddialı film2
- ciguli kral3
- aylık 318 bin lira iyi para mıdır sorunsalı2
- ebu muhammed el culani4
- arkadaşlar deja vu yaşıyorum2
briçten sonra iskambilin geldiği nokta. kazanmak için şans, olasılık bilgisi, zeka, beden dili, gibi şeylere ihtiyacınız olacak oyun. açık poker, kapalı poker gibisinden cinsleri vardır.
açık pokerde ilk yapılması gereken pot'u * belirlemektir. oyuna giren insan sayısı belli olduktan sonra yükseltmenin sınırlı yapılıp yapılmayacağı belirlenir. kağıtları dağıtanın sağındaki zorunlu olarak bir taban * girer onun sağındaki de tabanın * yarısını zorunlu olarak girer. diğer oyuncular el dağıtıldıktan sonra ellerinine güveniyorsa oyuna girerler.
amaç ne ki: amaç sana dağıtılan 2 kağıtla yere dağıtılan 5 kağıt arasında en iyi 5 liyi oluşturabilmektir.
nasıl oynanır sorusunu soranlara:
* potlar girilmiş ve kişi başı 2 şer kağıt dağıtılmıştır. bu sırada yere açılacak kağıtları görmeden oyunculardan eline güvendiğini başkalarına hissettirmek isteyen kafadan parayı yükseltebilir. her yükselişten sonra girmek istemiyorsan bob dersin çekilirsin.
* kağıtların dağıtılma aşaması: ilk olarak yere 3 kağıt açılır. buna göre oyuncunun elindeki kağıtla birlikte oyuncunun ilk 5 lisi oluşmuştur. bu 5 liye göre kişiler para arttırabilir. herhangi bir kişi para arttırır ve diğer oyuncular arttırmazsa oyun arttırana kalır. ama sen arttırdın ben de yere açılacak 4. kağıdı görmek istiyorum diyorsa kişi arttırılan miktar kadar para koyar ve gördüm der. tabi gördükten sonra arttırmak istiyorsa oda arttırabilir. bu evreden sonra 4. ve 5. kağıtlarda bu şekilde açılır.
* kartlar açıldıktan sonra sürekli artan para biraz daha arttırılır ve zirveyi görür. son para belirlendikten sonra kağıtlar açılır.
* kartları açtık değerlendirme aşağıdaki kıstaslara göre yapılır. yazdığım listede el aşağıya doğru değerlenir.
per (elinde ve yerde olan kartlar arasında oluşucak çift)
döper (elinde ve yerde olan kartlar arasında oluşacak 2 çift)
kent (ister sinek ister kupa olsun ister maça ister karo farketmez ama sıralı olması gerekir)
üçlü (3 papaz gibi)
full(eldeki kartlarda üçlü+per olması durumu)
renk * (oluşturulabilecek 5 linin hepsinin sinek ,maça,karo,kupa olması gibi)
kare(4 vale gibi)
flos royal
püf noktası:oyunu ve oyuncuları iyi okuyabilmektir. elinde bişey olmadan da oyunu kazanabirsin.
afiyet olsun.
açık pokerde ilk yapılması gereken pot'u * belirlemektir. oyuna giren insan sayısı belli olduktan sonra yükseltmenin sınırlı yapılıp yapılmayacağı belirlenir. kağıtları dağıtanın sağındaki zorunlu olarak bir taban * girer onun sağındaki de tabanın * yarısını zorunlu olarak girer. diğer oyuncular el dağıtıldıktan sonra ellerinine güveniyorsa oyuna girerler.
amaç ne ki: amaç sana dağıtılan 2 kağıtla yere dağıtılan 5 kağıt arasında en iyi 5 liyi oluşturabilmektir.
nasıl oynanır sorusunu soranlara:
* potlar girilmiş ve kişi başı 2 şer kağıt dağıtılmıştır. bu sırada yere açılacak kağıtları görmeden oyunculardan eline güvendiğini başkalarına hissettirmek isteyen kafadan parayı yükseltebilir. her yükselişten sonra girmek istemiyorsan bob dersin çekilirsin.
* kağıtların dağıtılma aşaması: ilk olarak yere 3 kağıt açılır. buna göre oyuncunun elindeki kağıtla birlikte oyuncunun ilk 5 lisi oluşmuştur. bu 5 liye göre kişiler para arttırabilir. herhangi bir kişi para arttırır ve diğer oyuncular arttırmazsa oyun arttırana kalır. ama sen arttırdın ben de yere açılacak 4. kağıdı görmek istiyorum diyorsa kişi arttırılan miktar kadar para koyar ve gördüm der. tabi gördükten sonra arttırmak istiyorsa oda arttırabilir. bu evreden sonra 4. ve 5. kağıtlarda bu şekilde açılır.
* kartlar açıldıktan sonra sürekli artan para biraz daha arttırılır ve zirveyi görür. son para belirlendikten sonra kağıtlar açılır.
* kartları açtık değerlendirme aşağıdaki kıstaslara göre yapılır. yazdığım listede el aşağıya doğru değerlenir.
per (elinde ve yerde olan kartlar arasında oluşucak çift)
döper (elinde ve yerde olan kartlar arasında oluşacak 2 çift)
kent (ister sinek ister kupa olsun ister maça ister karo farketmez ama sıralı olması gerekir)
üçlü (3 papaz gibi)
full(eldeki kartlarda üçlü+per olması durumu)
renk * (oluşturulabilecek 5 linin hepsinin sinek ,maça,karo,kupa olması gibi)
kare(4 vale gibi)
flos royal
püf noktası:oyunu ve oyuncuları iyi okuyabilmektir. elinde bişey olmadan da oyunu kazanabirsin.
afiyet olsun.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar