barış pehlivan

“bu adliyeden zengin fetö’cüler sırf parası var diye elini kolunu sallayarak çıkıyorken beni birazdan tutuklayacaksınız. bu adliyeden sırf bazı tarikat mensuplarına yakın diye insanlar hüsnü şehadet ettirilerek serbest kalıyorken siz beni birazdan tutuklayacaksınız. bu adliyede rüşvetle dosyalar kapatılırken, siz beni birazdan tutuklayacaksınız.
şu anda burada sanık sandalyesinde bir metastaz yaşıyoruz. ben 27 yaşında tutuklanan bir gazeteciydim. 19 ay silivri cezaevinde tutuklu kaldım. cezaevine girerken de çıkarken de başım dikti. cezaevine beni gazetecilik yapmayayım diye soktular. ben barış terkoğlu ile ayrı koğuşta kalmama rağmen sızıntı diye kitap yazdım.
cezaevinden çıktım 'nerede kalmıştık' dedim. tüm dünyanın her yerindeki amerikan kriptolarında fethullahçıları araştırdım ve barış terkoğlu ile birlikte mahrem diye kitap yazdım ve en sonunda yine bu adliyenin de dahil olduğu bazı hakim ve savcıların da dahil olduğu kirli düzene çomak soktuğum için metastaz kitabımla karşınızdayım.
özetle ben 16 yıldır gazetecilik yapıyorum. hapise giren adamı hapisle korkutamazsınız. gireceğim ve orada da gazetecilik yapacağım. çıkacağım ve çıkınca da gazetecilik yapacağım. türkiye gazetecilik tarihi bunun gibi örneklerle doludur. tek derdimiz türk halkını aydınlatmaktır. korkuyu görmek için bana boşuna bakacaksınız."

tutuklanmadan önce yazdıkları.