bugün

uckagitci doktor

aslında sadece doktor demek de pek farklı olmaz. çünkü promosyonunu yediği ilaç firmasının ilaçlarını hastasına yazmak zorundadır. o ilacın yarayıp yaramadığını umursamamak zorundadır. çünkü yediği promosyonu sağlayan şirket onun yazdığı reçeteleri takip eder ve kendi ilaçlarını yazıp yazmadığını kontrol eder. zaten doktor da bunun böyle olduğunu bilir ve ona göre promosyonu kabul eder. yani o şirketin ilaçlarını yazmaya baştan gönüllüdür. nedir bu promosyon? işin büyüklüğüne göre bir plazma tv, bir yurtdışı tatil, bir hatta erkek doktorlar için kadın bile ayarlayan şirketler vardır. nakit isteyene nakit de verirler.

ilaç şirketi veya medikal ürünleri pazarlayan şirket ilacı yazan doktora veya medikal ürünü kullanan bölüme yaptığı anlaşmaya göre çeşitli varyasyonlarla menfaat sağlar. şunu söylerseniz çok büyük bir hata yapmış olursunuz; yok efendim "bazıları yapıyordur, hepsini suçlamak yanlış olur", "yok efendim, "kimseyi bilmeden suçlamak doğru olmaz". yapmayın efendim, birşey biliyoruz da konuşuyoruz. ciğerini bilmediklerimi neden yazayım. ayrıca "bazıları yüzünden hepsini suçlamayın" demek, ne demektir biliyor musunuz ? "%1'lik bir temiz grup yüzünden %99'unu aklamak demektir"

ayrıca bunun bir başka modeli de nezle olsan sana ameliyat tavsiye eden modelidir. çünkü devlet hastaneleri de dahil olmak üzere performans modelli çalışmaktadırlar. sizin sosyal güvenlik kurumunuzu ne kadar sömürürlerse o
kadar çok döner sermaye parası veya prim kazanırlar. bu adilikler sebebiyle önemli ama onlara çok para kazandırmayan hastalıklarınız konusunda çok bilgi ve pratik sahibi değillerdir. ama nisbeten önemsiz * ama onlara çok para kazandıran hastalıklarınızı iyi bilirler ve size çok önemsetirler ve bilhassa sizi bu hastalığın sonuçlarıyla korkuturlar ki kolayca kar realizasyonu yapabilsinler.

bu vesileyle aklıma gelen bazı eylemler üzerine fikirlerimi de söylemek isterim. küfür etmek elbette ayıp ve medeniyetten uzak birşeydir. ayrıca bela okumak da dinen uygun olmayan birşeydir. adam dövüp ise tümden yanlış bir hadisedir.
(bkz: anladın sen onu)
© copyright 2005 - 2026