bugün

kiz kardesini koruyan abiye tepki vermek

şimdi konunun neresinden başlayacağımı tam olarak bilemedim o yüzden kafalama giriyorum olaya.

efendim en son okuduğum ve sinirlerimi zıplatan başlık " kiz kardesinin msn gecmisini okuyan abi " başlığı beni fazlasıyla gerdi. çıkmış bir tanesi " bekarete onem veren insanlar dernegi " üyesidir demiş bir tanesi " yobaz " demiş falan filan.

kimine göre geri kafalı olan bu abilere verilen tepkiler ziyadesiyle yersizdir. lan evladım senin kız kardeşin yoksa bu konu hakkında yorum yapma zira empati kuramıyorsun. he tepki verenlerinde zaten bir çoğu hatunlar yedikleri nanelerin ortaya dökülmesi rahatsız etmiş olabilir.

kız kardeşini korumak adına yapılan her türlü eylem mübahtır biraderim. iti var, kopuğu var, şerefsizi var, kız kardeşin salağı var aklı çalışmayanı var, safı var vs. vs. kim ister kardeşinin arkasından kötü sözlerin söylenmesini ya da kardeşinin yanlış yollara sapmasını. sonuçta neler görüyoruz değil mi onun bunun kucağında dolaşan, giydiği kıyafetten mütevellit bin tane laf atılan, öküz gibi bakılan kızlar. sonra demiyor muyuz bu kızların anası babası yok mu kılık kıyafete bak deyü.

heh işte tam olarak bundan dolayı kız kardeşini korumak gerekir. kız çocuk değerlidir, kıymetlidir. tepki verenler gibi motor değildir, ya da tepki veren dürzünün kız kardeşi, annesi, sevgilisi gibi değersiz değildir.

kim ne derse desin, geri kafalı desin, yobaz desin, odun desin hiç önemli değil. unutmayınız ki kız - kızdan kasıt anne, bacı, sevgili, eş - namustur.