bugün

dünyada gelişmiş müslüman ülkesi olmaması

yanlışlığı ispat edilene kadar, doğru olan önermedir. sanırım buradaki gelişmişlikten kasıt; ne şehir modernitesi, ne de gayri safi milli hasıladır. gelişmişlikten kasıt, yüzyıl içindeki hemen hemen tüm önemli buluşların, müslümanlar tarafından icat edilmemiş olmasıdır. tabi ki, devede kulak bile olamayan, piri reis' in kitab-ı bahriye adını verdiği gerçeğe en yakın dünya haritasını, hazarfen ahmet çelebi' nin kanatlarla uçmayı başaran ilk insan olması gibi istisnaları saymazsak. çünkü yüzyılın bilim ve teknoloji alanındaki diğer icatlarını düşündüğümüzde, ( uçak, araba, elektirik, matbaa, vs. vs. )bunlar devede kulak bile olamaktadırlar. müslümanların icat edip, benim yazmayı unuttuğum, diğer istisnaları yazmayı da, herbiri birbirinden akıllı siz sözlük sakinlerine bırakıyorum.

elindeki petrol geliriyle, zahiri kurtarmış görünen ülkeler de vardır. ancak bu ülkelerinde yaptığı, var olanı taklit etmek, ya da aynen kopyalamaktan öteye gidememektedir. ( icat olacak ne kaldı ki? diye de sorulabilir tabi! ) elindeki onca petrol gelirine rağmen, gelişmişliği altın varaklı tuvaletlere pisleyip, ithal amerikan arabalarına binerek, pislik ve ahlaksızlık içinde debelenmek sananlar da mevcuttur tabi. demek ki para her şeyin çaresi değilmiş. burada değişmesi gereken zihniyetlerdir kanımca.

çünkü; ilk ayeti " oku " olarak inen bir dine mensup insanların, içinde bulunduğu duruma bakınca ortada kocaman bir soru işareti bulunmaktadır. sanırım bu duruma en güzel örnek, haber sitelerindeki, yaran okuyucu yorumları dır. bu sitelerdeki herhangi bir deprem, tecavüz, yolsuzluk haberi altındaki yüzlerce yorum da sık sık şu cümlelere rastlarız:

-bütün bunlar bize allah'ın bir cezası.

-müslümanlığı yaşamadığımız için bunlar başımıza geliyor.

tabi bu supersonic beyinlerin sanrılarına göre, allah'ta bütün avrupa ve amerika' yı çok seviyor. baksanıza refah içinde sürünüp! gidiyorlar.
aynı sitelerdeki herhangi bir teknoloji haberinin altında ise ya hiç yorum bulamazsınız, ya da ender bulduğunuz yorumlar içinde şu söz öbeğine rastlarsınız:

-bütün bunların hepsi kuranda yazıyor. hep kurandan bakıp icat ediyorlar.

" ulan gerizekalı, o zaman bakıp da icat etseydin " diye monitöre kafa atasınız gelir.