bugün

sözlükteki kürt düşmanlığı

kürtler hakkında gerçekleri söyleyenleri yaftalayan iddiadır.

ortada; çamur atmak var ise, işte bu düşmanlıktır. şerefsizliktir. yok, ortada; gerçekleri söyleyen insanlar var ve bu gerçekler bazılarının bir tarafına batmakta ise, bu da bir tarafına batanların bizzatihi kendi sorunudur. yazıktır.

önemli olan; söylenenlerden ders çıkartabilmek gerekliliğidir. burnu akmış insana; "burnunda sümük var" demek, düşmanlık değildir. esas o insanın; "ne sümüğü lan sana ne, mendil mi verdin sümük var diyosun" demesi ve bu sümüklüye "niye öyle diyosun kalbini kırıyosun mendil de vermiyosun" diye arka çıkmak düşmanlıktır. burnu akan adam, mendili cebinde taşır. taşımazsa, sümüklü sümüklü dolanıp mide bulandırır. bir takım zerzavatta bu mide bulantısını saçma sapan savunur.

ayrıca selçuklu ve osmanlı zamanında anadolulu ve batılıya rum, kuzeyliye laz, doğuluya da kürt denirdi. bu ırki bir ayrım değildir; yöresel bir ayrımdır. ilk tbmm de lazistan ve rumeli milletvekilleri de vardır. cehalet amansız bir hastalık değil; ilacı net sayesinde her yerde bulunabilen bir rahatsızlıktır.

rahatsızlık denmişken değinilmesi gereken konu şudur; kimse kimsenin kürtlüğünden rahatsız olmamaktadır veya olmamaktaydı. lakin ben bir insanın başına gelip 10 defa "spiritus sanctiyim ben! spiritus sancti!" dersem; anladık lan öeh der, yol verir. mevzu budur. bir insan kürt bile olabilir, ama bunu kimsenin gözüne sokmak zorunda değildir.

zira anayasamızda bu memlekette; din dil ırk gözetmeksizin herkesin türk olduğu yazmakta ve ne mutlu türküm diyene lafzı üzerine bir ulus devlet anlayışı ortaya konulmaktadır.

türkiye de en büyük kürt sorunu; alnına ışıldaklı kürt lambası takanların fazlaca dikkat dağıtıp ortada dolanmasıdır. bu saçma sapan hareket yüzünden kürtlere karşı oluşan reaksiyon günden güne tetiklenmektedir.

ve tabii ki kürtleri mecliste temsil edenlerin; türkiyede yaşayan kürtlerin %60 ının oyunu alarak meclise girenlerin, pkk taraftarı olduğunun aşikar olması; kürtüm diyen herkesin pkk yanlısı hareketler yapması esas sorundur ve reaksiyona sebep olmaktadır.

bakın; düşmanlık demiyorum, reaksiyon diyorum. karşı taraftan hamle gelmedikçe reaksiyon doğmaz.

en sinir konu ise; hala daha bir takım hümanist & enternasyonalist propaganda ehlinin vay efendim kürtlere yardım yapılmadı hede hödö sanrısıdır. kardeşim; güzel kardeşim, aslanım, yiğidim, efem, ciğer parem; safsalağım. dinle. çık dışarı; çık bi gez lan, okullara bak. isimlerini oku. ne okulu? kim yaptırmış? kaça yaptırmış? demem odur ki; batının zengini 2 trilyona okul yaptırırken, doğunun zengini 10 trilyona düğün yapar, 5 trilyonluk o düğünde takı takarsa bu demektir ki doğunun eğitimsizliğinden tut medeniyetsizliğine kadar her şeyin sorumlusu kollektif çalışma eksikliğidir.

ha bu sefer ne deniyor hemen? vay efendim devlet feodal yapıyı kıramamış! lan bu devlet; o toprakların hepsini ağalardan aldı, tek tek köyde yaşayanlara dağıttı. köylü toprağını tekrar ağaya satıp istanbulda "kroyum ama para bende" diye dolaşmasını, 2 nesil sonra para bitince gecekondu mahalleleri oluşturmasını bildi ama.

onu bunu şunu suçlayacağına bu sütten çıkmış ak kaşık kürtler; evveliyatından kendine bakacak arkadaş. burda hala daha devleti, türk'ü suçlu göstermeye çalışan antin kuntin tartışmalar yapılıyor, bu sefer teller atıyor.

(bkz: kürt sorununun çözümü)