bugün

abd yi en fazla sevmeyen ülke türkiye

abd'yi en fazla sevmeyen ülke türkiye,
abd'yi sevmemekle kastedilen abd hükümetinin politikaları,
abd siyaseti hem kendi içinde hem dünya ölçeğinde sol siyasete karşı konumlanan bi hareket,
abd siyaseti kapitalist, serbest piyasa ekonomisine dayanan ve sol, sosyal devleti düşman addeden bi hareket,
demek ki abd politikalarına karşı olan kişi ya sola yatkındır ya da en azından abd siyasetine karşıdır..

mantık bunu emrediyor, peki türkiye halkı böyle mi düşünüyor,

türk halkı içinde sol/sosyalist fikirlere sahip insan oranı binde beş, taş çatlasın yüzde bir,
türk halkı serbest piyasa ekonomisine inanıyor ve sosyal devlet istemiyor, bu minvalde de sağ partilere oy veriyor,
türk halkı abd siyasetini emperyalist olarak tanımlıyor ama aynı emperyalizmi kendisi yapmanın hayalini kuruyor,
türk halkı abd'nin dünyayı sömürdüğünü iddia ediyor ama aynısını yedi yüz sene boyunca yapmış osmanlı için "adalet saçtı" ifadesini kullanıyor,
türk halkı en az abd kadar, hatta ondan daha fazla solculardan nefret ediyor,
türk halkı abd'den bin kat daha fazla militarist ve özgürlük karşıtı,
ve daha sayılabilecek pek çok şey..

peki burdaki mantık nerde.. madem abd'den bu kadar nefret eden insanlarla dolu, neden nefret ettikleri fikirlere karşı değil bu insanlar. cevap basit..

bir.. salaklar. lafımı esirgemiyorum, kim alınırsa da alınsın. bu halkın ezici çoğunluğu salaktır. kendilerine ülkede kötü giden her şeyin sorumlusu olarak solcular ve onları satın alan abd (böyle bi argüman anaokulu çocuklarını bile kandırmaya yetmemeliydi ama işte insanlar salak olunca inanıyorlar) gösteriliyor ve beğenmedikleri her şeyi bunlara yüklüyorlar.

terör azıyor, abd ve satılmış solcular sorumlu tutuluyor, onu bırak "mustafa" belgeselini bile amerika'nın atatürk imajını yıpratmak için can dündar'a sipariş ettirdiğini söyleyenler bile oldu.. çünkü kötü ne varsa, ya da daha doğrusu x kişisi y kişisini kötülemek istediğinde "y abd uşağıdır" demeyi alışkanlık haline getirmiş. chp'liye göre akp amerikan uşağı, akp'liye göre chp amerikan destekli darbeci, mhp zaten sol karşıtı olması dolayısıyla abd destekli vs..

ve salaklık o dereceye gelmiş ki sadece tsk bu abd uşaklarının karşısında aslan gibi duran kurum onlara göre.. nato üyesi ve stratejik ortak olan ordu abd karşıtı hayallerinde çünkü.

iki.. ikiyüzlüler. aslında emperyalizme falan karşı değiller. sadece yapana karşılar. eğer dünyayı sömüren türkiye olsa en ufak bi dertleri olmayacak bu sistemle. tıpkı almanya'da kendilerine daha fazla hak verilmesi için sol partilere ama türkiye'de sağ partilere oy veren gurbetçiler gibi ikiyüzlüler. onlar için milliyetçi her yabancı ülke baskıcı, faşist, emperyalist vs. ama kendi ülkelerinde milliyetçi olmayan herkes de orospu çocuğu.

abd'yi en fazla sevmeyen ülke türkiye. hass___ ordan. insan ikiz kardeşini nasıl sevmez..