bugün

siyanürle intiharların nedeni dini inanç eksikliği

iyi de hocam bu ilahiyatçılar diyanette görevli binlerce kerli ferli vaizler müftüler imamlar hocalar ne işe yarıyorlar diye sormazlar mı adama? O zaman milletin inançlarını güçlendirseydiniz. Sizin göreviniz ne? Maaşları alıp yan gelip yatmak mı? Bak millet kendi kendine bu kadar inanıyor demekki yetmiyor. Onu bırak daha hiçbir vaazda ömrümde bir kere bile duymadım "banka faizi haramdır, kredi haramdır, krediye kredi kartına faize bulaşmayın" dediğinizi. Faiz haram diyorsunuz eyvallah ama milleti bankalardan koruyamıyorsunuz. Sonra da tıpkı iktidarın faiz lobisi söylemindeki topu taca atma politikasındaki gibi acziyetinizi vatandaşın üzerine atıyorsunuz. Yavuz hırsız ev sahibini bastırırmış ya, Nasrettin hocanın dediği gibi "hırsızın hiç mi suçu yok hocam" ??.

Bankalar neden bu kadar serbest bu ülkede? Daha Geçimini dahi doğru dürüst temin edemeyen vatandaşa peynir ekmek gibi kredi kartı dağıtırlarken aklınız neredeydi? Ya bir şey söylüyeyim mi, ister bu aile içi siyanürle intihar olsun ister kadın cinayetleri ister tecavüz vakaları kimsenin hiçbir etkili ve yetkilinin gram kadar umurunda değil. Olsaydı gereğini yaparlardı. Bu tip söylemler ağrı kesici nabza göre şerbet verip tansiyonu düşürme çabaları. Yoksa tedavi edici mikrop öldürücü gerçek reçeteler filan değil.

Hani islamın sosyal adaleti nerede? Dertlerimle başbaşayım şarkısını söylerken ben sen yanımda yoktun ki hocam, bir allah vardı. Ama biz din kardeşiyiz demi? Zengin daha zengin olsun sefa sürsün fakir sabretsin öyle mi? iş yok para yok borç gırtlağa dayanmış senin umurunda mı ki? Sen anca vaaz verirsin millete. Hadi zekatı getirelim desem gıkın çıkmaz ama. Çünkü bilirsin ki gücü elinde bulunduranlar kafanı koparıverirler anında. Cesaretin yoktur senin islamın tüm emirlerini anlatmaya. izin verdikleri kadar konuşabilirsin sen fazlasını değil..