bugün

köpek saldırırsa yapılacaklar

denediğim ve işe yarayan kimi yöntemleri sıralayayım:

-(evvela) köpek dediğiniz hayvan bir kere insandan üstün değildir. çenesinin 1,5 ton basınç yapması onu sizden daha üstün kılamaz. bir kere bu gerçeği kabullenin.

-sokak köpeği kolay kolay saldırmaz. saldırıyorsa kuduzdur. işte bu an sizden üstün olabilir. kaçın, kaçın, kaçın.

-yerden bir taş alın. birkaç sefer atar gibi yapın. bu salak hayvan "elinde bir şey yok, blöf yapıyor" diye atağa geçeceği sırada da taşı kafasına atın, pekmezini akıtın.

-eğer becerebilirseniz en etkili yöntem köpeğin beline tekme atmaktır. hatta kezleyebilirseniz çıkıp belinde zıplayın. dünyanın en sağlam köpeği dahi bu saldırıdan sağ çıkamaz.

-boğuşma anı denk gelirse köpeğe beygir kilidi uygulayın. ani kafa hareketleri yapmaması için de gövdenin gırtlakla birleştiği yeri iyicene sıkın, kulağını var gücünüzle çekin. hatta koparın o kulağı.

-becerebilirseniz köpeğin bıyıklarına asılın ve koparın. işte o kçpek o günden sonra insan içine çıkamaz (pardon; köpek içine çıkamaz).

-çok kaçınılmaz durumlarda siz de köpek gibi (ellerinizi ayak gibi kullanıp) yere çökün, köpeğe kafayı uzatın ve var gücünüzle havlayın. ola ki bir de kuyruk çıkartıp dikeltebilseniz çok etkili olur ama nerdee...