bugün

türkiye de kitap okunmamasının sebepleri

Kitap okunmamasını neden dert ediyorsunuz?
Üstelik okunsa ne oluyor?

Türkiye'de en fazla okunan yayınlanan kitaplar, Kur'an hadis fıkıh icma siyer tesvir akaid dua vb isimlerle basılan din kitapları.
Her insanın evinde var.
Az çok herkes okumuştur.
Okumakla kalmamış, okulda ailede çevrede konu içerikleri ile alâkalı eğitimini almışız almaktayız.
Şonuç olarak tarikat yuvalarında karısını şeyhine ikram eden pezevenk mürid, ufacık erkek çocuklara tecavüz, para ve şehvet peşinde koşan, çalışmadan dinden geçinen, göbek ile diz kapağı arasında dini yaşayan paraya makama çukuruna alet edilmiş din, şirk yuvalarına giden insanlar.

Bu insanlık düşmanlarına kitap okumuyor diyebilir misiniz?

Dünün solcu sosyalist Marksist insanları, daha sonra liberal olup siyasal islam'ın kıçını yalayıp AB ve ABD fonlarından ballı kaymaklı beslenmesinde bu insanların kapital veya grundrisse okumaması mı neden oldu?

Son olarak yapılan yargıyı fetöye teslim eden anayasa değişikliği ve son olarak yapılan başkanlık değişikliği sırasında anaya hukuk üzerine ihtisas yapmış insanların Türkiye aydınlığa büyümeye gidecek diyerek demokrasi hukuk kuvvetler ayrılığına yapılacak en büyük kötülüğü savunurken ve de bugün yaşanan kaosun temeli atılırken bu insanlar hukuk okumamış olduğundan mı sanılıyor?

Böyle binlerce örnek verilebilir.
Sorun kitap okumak veya okumamak değildir.
Yanlış olguları yanlış bakış açısıyla yanlış değerleri tartışıyoruz.