internet fasisti

bunlar internette çeşitli ortamlardadırlar. yaratık muamelesi yaparak anlatmak istemiyorum, çünkü insandırlar ve saygıyı hakediyorlar. ama kendi ırklarından başka ırka empatileri yoktur. ama bilmiyorlar mı ki bu ülke 800 sene osmanlı idaresinde birbirine karıştı. dağdaki kürt bile yüzyıllarca önce arapla, ermeniyle, farsla evlendi. türkler gittiler çerkz, laz, boşnakla evlendiler. bu çocuklar beni çok üzüyor. kardeşim etrafınızdan bu kadar etkilenmeyin, gaz gençlik memleketi ipe götürür. gaz gençliğin pili çabuk biter. alt yapısı olmayan bir öfke fırtınası ile internet üstünde faşizm yapmak ile kazanılacak şey sadece sinirin geçmesi ve rahatlamadır. bir yere varamazsın, çünkü empati yapmıyorsun.

bazen düşünüyorum da belki de bu çocuklar haklı. çünkü uyuşturucu, ekonomik kriz ve sosyal yozlaşma bu kadar ayyuka çıkmışken bu çocuklar sadece kutsal bildikleri bir kaç şeye tutunup kişilikli olmak istiyorlar. pisliğe bulaşıp serseri yaftası yemek istemiyorlar ve ideallerinin olduğunu gösterip kendilerini aklamaya çalışıyorlar. bu idellerin ifşası da sanırım bu internet faşizanlığı. bu çocuklar kolay kolay gerçek hayatta birbirlerini yiyecek adamlara benzemiyorlar. çünkü internetten yapılan öfke kusma harekatı çok da sokakta delikanlıca bir öfke patlamasını getirmez gibi geliyor bana. tabi bok yedi başı sosyolog gibi ahkam kesiyorum ama havlayan köpek ısırmaz düşüncesi pek de yabana atılacak gibi değil.

yahu bu çocuklar da sıkışmış, arada kalmış. kürt faşisti, türk faşisti vs. tonla var internette. işsizlik, cahillikle birleşince harika bir karışıma dönüşüyor ve en temel marjinalleşmeyi beraberinde getiriyor. vay .mına koyim ne çelişki lan! kızamıyosun da ipnelere.