bugün

emekli doktorlara iki bin lira zam yapılması

Gayet makul olan zamdır. Önce milletvekili maaşına ve ona gelen zamlara kafayı takın. Emin olun düzgün maaş almazsa hiçbir doktor üniversite okumaz arkadaşlar. Tıp fakültesi okuyan bir insan olarak net diyebilirim ki hiç bir arkadaşım tıp fakültesi dışında tıp fakültesinin gerektirdiği kadar çalışmıyor. insanlar geziyor tozuyor yılın herhangi bir aralığında siz yıl boyu dirsek çürütüyorsunuz. Anormal anormal öğretmenlere boyun eğiyorsunuz. Türkiyenin %98 inin siniri o öğretmenlerin muamelesini bile kaldırmaz doktor olma yolunda. Doktor olmak sabır ve yüksek emek işi. 2 yıl geç başlıyor doktor meslek hayatına diğer üniversite mezunlarından. Ve kesinlikle keyifli bir meslek değil sürekli mutsuz insanla uğraşıyorsunuz. Önünüzde insanlar ölüyor ve bundan sorumlu oluyorsunuz. Ki doktor maaşları hakim maaşlarına göre pek bir masum.

Doktorların maaşı eşitlenemez arkadaşlar eşitlenirse kimse doktorluk yapmaz çünkü. Dünyanın en uzun üniversite süreli mesleğinden bahsediyorsunuz. Çalışma saatleri uzun. Öğretmenlerin aksine yılın belli bir döneminde tatil değil doktorlar yüksek mesleki tempoda çalışıyor çoğu. O göt büyütüyor dediğiniz adamlar günde 5 dakika boş duruyordur durmuyordur. Ben annemin sabah kahvaltısını akşam eve dönerken bitirdiğini az görmedim. Nasıl Galatasaray türkiyenin en çok şampyion olan en başarılı takımı olduğu için gelirleri de o kadar yüksekse doktorun da geliri diğer mesleklerden yüksektir.

Gidin futbolcunun kazancını sorgulayın milletvekilini şarkıcıyı sorgulayın biraz kafanızı bunlara takmak yerine. Doktorun diğer mesleklerden %30 veterinerin %20 fazla kazanması gerekirse sadecce mesleklerin zorluklarını toplayınca bile. Gidin bir avrupadaki veteriner doktor maaşlarına bakın düzgün işleyen toplumlarda nasıl oluyormuş görün.