allah ın varlığını sorgulamak

Hiç inanmayan birisinin sorgulaması normalken, imanlı olduğunu söyleyen birisinin sorgulaması insanı dinden çıkartabilir. Allah'ın varlığını sorgulamak, hele ki bu devirde(bilgi ve birikim varken), yapılmaması gereken haraketlerdendir diye düşünüyorum.

Çünkü Rabbim net bir şekilde kendi söylemiştir ;

"Bakara 147 : Gerçek, rabbinden gelendir; o halde sakın şüpheye düşenlerden olma!"

Hz.ibrahim'in sorgulaması ve Allah'ı bulma şekli günümüzde sorgulama yapan insanların yollarıyla hiç bir benzerlik göstermemektedir diyebiliriz.

el-En’âm, 76-79

﴾76﴿ Gecenin karanlığı onu kaplayınca bir yıldız gördü. "Rabbim budur" dedi. Yıldız batınca da "Batanları sevmem" dedi.
﴾77﴿ Ayı doğarken görünce, "Rabbim budur" dedi. O da batınca, "Rabbim bana doğru yolu göstermezse elbette yolunu şaşırmış kimselerden olurum" dedi.
﴾78﴿ Güneşi doğarken görünce, "Rabbim budur; zira bu daha büyük" dedi. O da batınca dedi ki: "Ey kavmim! ben, sizin (Allah’a) ortak koştuğunuz şeylerden uzağım."
﴾79﴿ "Ben, O’nun birliğine inanarak yüzümü, gökleri ve yeri yoktan yaratan Allah’a çevirdim ve ben müşriklerden değilim."

Bu zamanın insanları ise, elle tutulur net bir mucize beklemektedirler. Yada Allah varsa kötülük neden var gibi sığ düşüncelerin arkasında yürümektedirler.

Hz.ibrahim teknolojiden yoksun, yüzeysel olarak gördüğü canlıların hayatı, yeryüzü, yıldızlar, gece, gündüz gibi Allah'ın mücizelerinden çok küçük olanları görmüş olmasına rağmen bunca şeyin tesadüf eseri oluşmayacağını, mutlak bir gücün bunları yoktan var ettiğine inanarak Allah'a iman etmiştir. O Ne güzel bir peygamberdir, o ne güzel bir insandır.