bugün

s 400 lerin teslimatının başlaması

Bir adımdır çok şey gösterir. Rus s400 lerinin alınması ruslardan bir saldırı beklemiyoruz demek oluyor. ilk mesaj bu. Zira ruslarla olan bir savaşta S400ler çalışmayacaktır bu ayan beyan ortada.

En önemli sebebi Suriye de yapılmak istenen operasyon. Olur da Amerikan uçakları Mehmetçiği vurmaya kalkarlarsa caydırıcı bir önlem. He amerikan uçaklarını düşürür müyüz bak bu soru işareti.

idlip için Suriye uçaklarını düşürebilirler ama pek ihtimal vermiyorum zira rus korumasında bu uçaklar.

Olabilecek bir darbe girişiminde mürted de bulunan batarya çalışacaktır. Ama bu hiç de iyi olmaz. Zaten darbeler dönemi artık kapandı bu halk için.

Akdenizde araştırma gemilerine olası bir saldırı durumda mersin civarında bulunacak olan batarya kesin olarak çalışacaktır. Yani doğu Akdenizi Türk gölü haline getirebilir bu güç.

israilin desteklediği mısır güçlerini ileride karşımıza dikecekler bu belli. Ama s400 ile Doğu Akdenizi kapatabiliriz. Oldukça fazla silahlandı mısır ama o silahları kendi başlarına geçecek haberleri yok zira araplar o kadar becerikli değiller savaşta.

Ama yine de kendi sistemimizi yapmadığımız sürece eksiğiz. Şu an Hisar a var deneme atışları başarılı olan yani alçak irtifa hss Hisaro geliştirme aşamasında. Hisaru ya vakit var işte tam da bu yüzden gerekiyor zira tehdit seviyesi üst düzeyde.

Şüphesiz balikesirli vatanı dua ediyor.