tanrı nın yoktan var olması

yokluğun matematiksel değeri -doğal olarak- 0 (sıfır) dır.
yani ne toplayabilirsin ne çıkarabilirsin. bu sebeple doğa da bulamazsın anca kafıt üzerinde gösterebilirsin işlemlerde. insanda ki etkisi de 0 gibidir. içinden toplasan çıkarsan bir şeyin eksilmez. çok abartıp çarparsan onunla birlikte herşeyi yok eder, bir dogmaya sahip olursun. bölmeye kalkarsan da 0 bildiğiniz gibi bölünemez. niye? olmayan şey nasıl bölünecek. ee olmayan şeyle bir şeyleri çarpınca katlayınca niye yok oluyor? öyle olduğunu sanıyorsun aslında bir şey olmuyor. örnek 2b:
1 insan artı 1 insan eşittir 3 insan, artı tanrı yine 3 insan. bak yoktan var oldu. peki o üçüncü insan nerden oldu? orasıda matematiğin türev ve fonksiyon konularından kaynaklanan bir şey. biri erkek biri dişi olunca oldu. ama tanrının işlemdeki rolü yine toplamadaki etkisiz eleman. evet yeterince saçma bir örnek oldu. sınavda sorumlu değilsiniz.

sıfırdan yani yoktan olan şey yine 0'dır. ona bir tam sayı olarak bir insan eklersen ancak bir şey elde edebilirsin. yoktan var "olmak"la, yoktan var "etmek" arasındaki o kalın çizgi budur.