bugün

s400 mevzusunu bilale anlatır gibi anlatmak

alman basınından takip ettiğim kadarıyla, s 400 türkiye´deki nato menşei´li teknik ekipmanla uyumlu diil. s 400 alınca, aynı bi televizyon aldığın zaman, onun kablosunu alman lazım, ona uygun receiver alman lazım, o tv´ye uygun wi-fi sisteminin o evde olması lazım...s-400 alınca bilimum daha bambaşka şeyler alman lazım. uzunca bi yazıydı, bisürü askeri terim kullanılıyodu, açıkçası hepsini anlamadım, ama ana fikri anladım.

tengir suriye örnegi vermiş, suriye de o silahı kullanacak teknoloji mevcut, suriye rusya´nın "arka bahçesi"...yunanistan´a abd kullandırtmadı, demiş, o da tam öyle olmamış, yunanlılar bakmış ki sadece s 300 almakla olmuyo...başka yatırımlar da yapmak lazım, abd demiş ki öbürlerini alamazsın, alırsan zikerim belanı...

sen nasıl kendine televizyon alırken media markt´ta önce soruyosun, benim evde şöyle şöyle bi sistem var, o sisteme uygun tv´lerden almak istiyorum, diyosun, adamlar da sana ona uygun tv satıyo, bu da öyle bişey.

senin tv almak için gösterdiğin gayreti türk hükümeti milyar dolarlık yatırım yaparken göstermemiş !!...onun kontrol sistemleri farklıymış, atış, hedef sistemleri nato´dan farklıymış, onları da almazsan olmuyomuş.

bizim bi arkadaş gitti kendine 3 d televizyon aldı, ama evde internetten 3 d film izleyemiyo çünkü evdeki modemin gücü o tv´ye yetmiyo...internet paketini de değiştiremiyo, 3 d tv´den gayet 400 euro luk normal tv´ler gibi film seyrediyo, aklına geldikçe de bana "bi gerizekalı görmek istiyosan bana bak !!" diyo...

sormamış çünkü salak...

türk hükümetinin yaptığı iş de ona benziyo.